Bombele zguduie centrul Damascului

Duminică, luptătorii rebeli au susţinut că au detonat bombe în centrul Damascului, la un sediu al armatei, sugerând prin aceasta că încearcă din nou să vizeze conducerea centrală a regimului.
Bombardamente efectuate de regimul sirian în Alep, 25 august 2012 (Aris Messinis / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
03.09.2012

Duminică, luptătorii rebeli au susţinut că au detonat bombe în centrul Damascului, la un sediu al armatei, sugerând prin aceasta că încearcă din nou să vizeze conducerea centrală a regimului.

Explozia a fost confirmată de televiziunea de stat, care a susţinut că "terorismul" a stat la baza atacului, care a avut loc în apropierea unui batalion de pază de pe strada Abu Remmaneh.

Ahfad al-Rasul [nepoţii Profetului] din Armata Siriană Liberă au revendicat responsabilitatea pentru atac, a raportat Al Jazeera.

"Această operaţiune a fost efectuată ca răspuns la masacrele din Daraya", a afirmat grupul, făcând referire la un masacru a sute de civili în suburbia Daraya din Damasc.

Un bombardament rebel din luna iulie a ucis patru membri ai cercului interior al preşedintelui Bashar al-Assad, inclusiv pe ministrul Apărării şi pe cumnatul lui Assad.

Manevra a avut loc tocmai când două grupuri de activişti au declarat pentru Associated Press că 5.000 de persoane au fost ucise luna trecută în conflict - de departe cea mai mortală lună din cele 17 luni de nelinişte.

"Luna trecută au avut loc masacre majore, iar regimul a efectuat operaţiuni vaste în încercarea de a înăbuşi revolta", a declarat Omar Idilbi, activist în cadrul Comitetelor Locale de Coordonare. El a criticat utilizarea tot mai mare a loviturilor aeriene şi a bombardamentelor de artilerie, care au dus la cel mai mare număr de decese de până acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor