Birchall cere recuperarea "sutelor de milioane de euro pe care oameni ca Mazăre sau Voiculescu ni le datorează nouă, cetăţenilor oneşti"

Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
07.07.2024

Fosta ministră PSD a Justiţiei Ana Birchall a atras atenţia că, deşi e ziua Justiţiei, nu avem niciun motiv de sărbătoare, pentru că situaţia este mai gravă decât era pe vremea lui Liviu Dragnea.

"V-o spun ca absolvent al Facultăţii de Drept, v-o spun ca avocat, v-o spun ca fost ministru al Justiţiei şi v-o spun ca român care s-a săturat de nedreptăţile despre care citesc, pe care le văd în jurul meu. Suntem într-un loc mult mai prost decât eram în 2017 sau în 2019, în timpul asaltului asupra justiţiei, când am crezut că mai rău de atât nu se poate, când m-am bătut cu propriul partid din care am fost şi dată afară ca să opresc Secţia Specială şi toată operaţiunea de spălare a cadavrelor politice pusă la cale de echipa Dragnea. Mă doare sufletul că am ajuns aici, că, în ciuda faptului că eu, Ana Birchall, am iniţiat şi dat legi care permit confiscarea extinsă a averilor ilicite, nu s-a adus un leu la buget din sutele de milioane de euro pe care oameni ca Mazăre sau Voiculescu ni le datorează nouă, cetăţenilor români oneşti, plătitori de taxe. Că nu s-a făcut dreptate", a declarat Ana Birchall.

Fosta deputată PSD speră ca anul viitor să sărbătorim ziua Justiţiei "ştiind că din banii recuperaţi la buget vor fi ridicate spitale şi şcoli, ştiind că bunicuţa care vinde pătrunjel nu este o infractoare în timp ce ciocoii noi scapă de mâna legii indiferent de gravitatea faptei, ştiind că Justiţia nu e pentru unii mumă şi pentru unii ciumă".

"Cei 35 de ani în care Justiţia a fost instrument de pus cu botul pe labe adversarii politici, trebuie să se oprească aici. Ca preşedinte al României, mă voi asigura că statul de drept nu este strâmb. Nu sunt optimistă ci foarte realistă. Mă bazez pe magistraţi, avocaţi, jurişti, echipa de profesionişti din cadrul Ministerului Justiţiei cu care am colaborat şi lucrat în momentele complicate ale anilor 2017 şi 2019, toţi cei care, acţionând cu bună credinţă, fidelitate faţă de lege, ştiu că primul pas spre o ţară ca afară trece prin recâştigarea încrederii că în România se poate face dreptate. Şi mă bazez pe voi că, de data asta, alegeţi Binele Cel Mai Mare nu Răul cel Mai mic", a adăugat Ana Birchall, care candidează pentru funcţia supremă în stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor