Klaus Iohannis participă la reuniunea de primăvară a Consiliului European
alte articole
Klaus Iohannis a declarat ca România susţine crearea unei Uniuni a Energiei, "bazată pe cele cinci dimensiuni propuse de Comisia Europeană: securitatea energetică, piaţa internă a energiei, eficienţă energetică, protecţia mediului, precum şi cercetarea, inovarea şi competitivitatea în domeniu."
"În evaluarea noastră, crearea Uniunii Energiei va aduce avantaje importante pentru statele membre. Priorităţile care trebuie avute în vedere sunt crearea unei reale Pieţe Interne în domeniul energiei, valorificarea mai eficientă a resurselor energetice indigene, diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu energie, dezvoltarea infrastructurii care să permită o mai bună conectare între statele membre ale Uniunii.", a opinat şeful statului
Klaus Iohannis a mai declarat că, în cadrul discuţiilor legate de semestrul european, va avea loc un schimb de opinii cu privire la situaţia şi perspectivele economice ale Uniunii Europene şi vor fi convenite liniile directoare integrate pentru politicile economice şi pentru ocuparea forţei de muncă, finalizându-se astfel, prima etapă a semestrului european 2015.
De asemenea, va fi analizat stadiul actual al negocierilor privind încheierea Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, a mai anunţat Iohannis, afirmand ca "România susţine finalizarea cu succes a negocierilor cât mai curând posibil."
"În ceea ce priveşte relaţiile externe, vor fi dezbateri în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic care se va desfăşura la Riga în luna mai a acestui an. În opinia noastră, viitorul Summit trebuie să fie un moment important pentru consolidarea relaţiei Uniunii cu statele partenere, în special cu cele care au avansat în procesul de apropiere de Uniunea Europeană. Mă refer la Republica Moldova, Ucraina şi la Georgia.", a adaugat şeful statului.
Klaus Iohannis a mai precizat că în cadrul reuniunii Consiliului va fi dezbătută situaţia din Ucraina cu accent pe modalitatea în care Acordul Minsk II este implementat. În acest context, vor fi analizate relaţiile Uniunii cu Federaţia Rusă.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.