Recoltarea Sângeroasă, cartea ce dezvăluie putrefacţia regimului chinez

Recoltarea Sângeroasă
Recoltarea Sângeroasă (Epoch Times)

Recoltarea sângeroasă - Uciderea membrilor Falun Gong pentru organele lor este o analiză meticuloasă a adevăratelor întâmplări care sună precum o poveste de groază. Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

Autorii şocantelor anchete sunt David Kilgour, fost secretar de stat pentru Asia-Pacific, cunoscut pentru dezvăluirile sale legate de masacrul femeilor şi copiilor creştini în lagărele de refugiaţi din Darfur - şi nu mai puţin celebrul David Matas, reputat avocat de drepturile omului ce a primit "Ordinul pentru munca sa în domeniul drepturilor omului" al Canadei.

O prevestire a acelei nenorociri apare chiar la începutul cărţii: "Acuzaţiile, dacă sunt adevărate, reprezentau o formă dezgustătoare a răului, care, în ciuda tuturor depravărilor umane, era nou pe această planetă".

Cartea este prezentată în două secţiuni: dovada care a condus la concluzia autorilor şi răspunsurile la rapoarte, urmate de unele sugestii de oprire a practicii de utilizare a organelor donatorilor vii din China, şi are la bază o anchetă realizată în martie 2006 de ziarul Epoch Times, care a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează mii sau zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politic.

La câteva luni după dezvăluirile ziarului Epoch Times, pe 6 iulie 2006, raportul independent efectuat de David Kilgour şi David Matas a confirmat cele mai sinistre bănuieli. Un al doilea raport, cu noi dovezi, a fost publicat în ianuarie 2007, iar în anul 2009, Kilgour şi Matas au scris a treia versiune a acestui Raport, cartea "Bloody Harvest" pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

Cu opt ani mai târziu, traducerea în româneşte a cărţii "Bloody Harvest" - "Recoltarea Sângeroasă", a văzut lumina tiparului la 12 august 2014.

Volumul a fost prezentat la Festivalul FanFest (Roşia Montană), la Craiova, Timişoara, Arad, Oradea, Mediaş, Braşov şi Slobozia.

Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

Organele sunt obţinute cu forţa de la oameni nevinovaţi, deţinuţi tineri, care de cele mai multe ori nu sunt nici măcar condamnaţi. Aceştia sunt ţinuţi ilegal în lagăre speciale unde li se fac analize medicale. Sunt apoi păstraţi în viaţă până când pe piaţa neagră de organe a Chinei apare o persoană compatibilă din punct de vedere al grupei de sânge, al anticorpilor etc. Deţinuţii sunt folosiţi pentru a li se extrage diverse organe, care sunt vândute cu preţuri exorbitante. După operaţie, se recoltează de obicei şi restul organelor spre folosirea ulterioară pentru alte transplanturi. "Carcasele" - oameni uneori încă vii - sunt aruncate în cuptoare de cremare.

"Recoltarea Sângeroasă" include declaraţii ale beneficiarilor de transplant, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea mai ilustrează modul în care practicile lipsite de etică din China afectează, de fapt, standardele etice şi ale drepturilor omului în restul lumii.

Autorii volumului au concluzionat că "un set de exerciţii pacifiste, sănătoase cu un fundament spiritual a fost făcut ilegal în 1999 de către Partidul Comunist din cauza temerii că ar putea ameninţa dominaţia Partidului şi se pare că mulţi dintre cei care au făcut aceste exerciţii au fost executaţi pentru a le lua organele", iar punctele lor de vedere, publicate în ultimul capitol al cărţii, dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în practica transplanturilor din China.

Dacă doriţi să cumpăraţi cartea vă rugăm să ne contactaţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



Gina Sturdza este traducătoarea volumelor "Recoltarea Sângeroasă - Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor" şi "Organele statului - Abuzul transplanturilor în China".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură