Înregistrări telefonice dezvăluie faptul că funcţionarii chinezi erau la curent cu recoltarea de organe

Reprezentantul WOIPFG, Wang Zhiyuan, a relevat înregistrări făcute pe ascuns, dovedind că se ştia despre recoltarea de organe din sistemul spitalelor militare chineze în 2006
Reprezentantul WOIPFG, Wang Zhiyuan, a relevat înregistrări făcute pe ascuns, dovedind că se ştia despre recoltarea de organe din sistemul spitalelor militare chineze în 2006 (The Epoch Times)

Cadrele care au răspuns la telefon - printre ele se aflau unii dintre cei mai puternici oameni din Partidul Comunist Chinez - ştiau că nu ar trebui să vorbească despre acest subiect pe o linie nesigură. Cu toate acestea, răspunsurile scurte pe care le-au dat unui apelant sub acoperire, ce făcea parte dintr-un grup de monitorizare a drepturilor omului, sunt admiteri implicite ale cunoaşterii şi, în unele cazuri, ale participării la recoltarea de organe de la prizonierii de conştiinţă Falun Gong.

Pe 30 aprilie, Organizaţia Mondială pentru investigarea persecuţiei împotriva Falun Gong (WOIPFG) - un grup pentru drepturile omului - a publicat înregistrările audio de la şase apeluri telefonice efectuate în perioada 2008 - mijlocul lunii aprilie 2012, care arată că informaţii referitoare la recoltarea de organe sunt aparent larg răspândite în rândul liderilor de partid de la nivel înalt.

Wang Zhiyuan, purtătorul de cuvânt al WOIPFG, nu vrea să spună cum au obţinut numerele de telefon vizate, nici să ofere informaţii despre identitatea sau locaţia apelantului. Experţii care au ascultat apelurile cred că sunt autentice.

"Aceste apeluri demonstrează că Zhou Yongkang şi organizaţia pe care o conduce - Comitetul Politic pentru Afaceri Legislative - CPAL - au fost direct implicaţi în recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong. Aceasta este prima dată când am furnizat aceste dovezi. Acesta este un genocid ", a spus Wang.

Luna trecută, ministrul propagandei Li Changchun a fost întrebat dacă "implicarea lui Bo Xilai în uciderea şi recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong va fi utilizată pentru condamnarea lui Bo."

Li Changchun a răspuns: "Zhou Yongkang este responsabil de acest subiect. El ştie mai bine."

În mai 2008, Zhou Yongkang a fost întrebat de anchetator despre un grup de practicanţi Falun Gong care au evadat dintr-un complex militar din provincia Sichuan, după cutremurul din 2008, iar Zhou a răspuns cu următoarea întrebare "Cât de mulţi oameni [au scăpat]?"

Un apel de luna trecută către Tang Junjie, care a servit în calitate de şef al filialei regionale a CPAL din provincia Liaoning, indică faptul că în reuniunile funcţionarilor de partid de la nivel înalt s-a discutat despre recoltarea forţată de organe.

Anchetatorul a întrebat: "Ce fel de ordine a dat Bo Xilai în ceea ce priveşte înlăturarea organelor de la practicanţii Falun Gong?"

Tang Junjie a spus: "am fost rugat să mă ocup de această sarcină. De fapt, Partidul central se ocupa de acest lucru ... În acel moment vorbeam în principal despre asta în timpul reuniunilor din cadrul Comitetului Permanent. "

Partidul central se referă la liderii de top ai PCC de la Beijing; în acest caz, Comitetul permanent se referă la Comitetul Permanent pentru provincia Liaoning, care este autoritatea cea mai importantă a Partidului în provincie.

Apelurile nu oferă un răspuns la întrebarea dacă recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong a fost realizată ca parte a unei strategii deliberate, sistematice, de sus în jos, sau dacă a fost efectuată la nivel local, ca un generator de venituri cu care au fost de acord ulterior liderii partidului central.

Funcţionarii vizaţi nu au recunoscut implicarea sau participarea directă la recoltarea de organe. Cei care au răspuns la telefon au devenit adesea precauţi şi au sugerat să discute despre subiect la "telefonul roşu", o linie pentru comunicaţii sigure, folosită de funcţionari de partid de la nivel înalt.

Dar răspunsurile indică faptul că erau familiarizaţi cu practica.

"Nimeni nu neagă nimic şi totul este în concordanţă cu ceea ce ştim", a spus David Matas, un avocat internaţional pentru drepturile omului, care a fost co-autor al unui raport privind recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong.

Ethan Gutmann a primit o transcriere tradusă a apelurilor şi i s-a cerut să evalueze informaţiile pe care le oferă în legătură cu recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong. De asemenea, el a ascultat fişierele audio de pe site-ul WOIPFG.

The Epoch Times (ET): Care sunt părerile dvs iniţiale cu privire la semnificaţia acestor informaţii?

Ethan Gutmann (EG): Anchetatorii au fost grav afectaţi de faptul că nu au reuşit să apeleze o linie securizată, o "linie roşie". Ei nu au nicio legătură cu subiectul, neîncercând să ascundă anumiţi asociaţi sau o bine-cunoscută anchetă în curs de desfăşurare. Este echivalentul unei farse, fiecare subiect dându-şi seama în cele din urmă că este nepotrivit să se discute despre recoltarea de organe pe o linie nesigură, cu un potenţial impostor. Totuşi - şi acest lucru este frapant – nici un singur oficial nu a spus pur si simplu: "Ce este acest gunoi? Nu ştiu despre ce vorbiţi " sau măcar: "Acesta este un zvon stupid răspândit de Falun Gong. Cine spuneaţi că sunteţi?".

ET: Credeţi că apelurile sunt autentice, şi, dacă da, de ce?

EG: Asta este o întrebare critică. Bănuiesc că apelurile sunt autentice pentru patru motive:

1) Nu există nicio dovadă irefutabilă, niciun moment în care apelatul confirmă recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong (deşi Li Changchun şi Tang Junjie sunt foarte aproape de asta). Dovezile inventate, deoarece durează mai mult timp şi creativitate decât o investigaţie reală, sunt de obicei mult mai ambiţioase.

2) Anchetatorul greşeşte în mai multe apeluri, pierzându-şi încrederea când a fost luat la întrebări. Aceeaşi idee: dacă te prefaci, atunci vrei să pari profesionist. Salut iniţiativa WOIPFG de a publica benzi neprelucrate.

3) Între 2008 şi 2012, transparenţa privind subiectul creşte dramatic. Ceea ce are sens. China se află într-o luptă pentru conducere şi fracţiunea lui Jiang Zemin este în defensivă. Funcţionarii vor să îşi salveze pielea; Tang Junjie pare dornic să îl implice pe Bo Xilai. Aspect care se potriveşte.

4) Wei Jianrong [şeful "Biroului echipei de construcţii" a PLAC] pare să fi simţit că este înregistrat. Pentru a reduce prejudiciul el insistă asupra faptului că recoltarea a avut loc "foarte devreme" şi cu mult timp în urmă. Exact aşa reacţionează un om vinovat când este interogat: Ce anume am recunosc înainte? Cât de multe ştiu ei? Deci minimizezi crima, sugerează că statutul limitărilor se aplică în acest caz şi că nimeni nu poate oferi mai multe informaţii despre subiect.

ET: Ce rol credeţi că a jucat aparatul de securitate în dezvoltarea recoltării de organe? Schimbă aceste informaţii ceea ce ştim despre recoltarea de organe din China, în special despre pretinsa practică de recoltarea pe viu a organelor de la practicanţii Falun Gong?

EG: Acestea confirmă ceea ce ştim. Provincia Liaoning a fost un centru de recoltare. Bazele militare şi, probabil, spitale militare, au fost folosite ca baze de detenţie. După cum am presupus, Bo Xilai a fost implicat prin faptul că Wang Lijun a supravegheat mii de operaţii de transplant.

De asemenea, acestea ajută la confirmarea unei alte ipoteze. China este un stat atent supravegheat, iar spitalele militare nu fac excepţie de la regulă. Astfel, CPAL trebuia să ştie ce se întâmplă. Ei bine, după cum spune Li Changchun: "Zhou Yongkang este responsabil .... El ştie mai bine."

În cele din urmă, ele creează nişte piste fascinante. Tang Junjie susţine: "Am fost rugat să mă ocup de această sarcină." El menţionează implicarea directă a "Partidului central" şi întâlnirile "Comitetului Permanent." Ok. Dar cât de departe a mers implicarea?

Wei Jianrong a afirmat că s-a întâmplat cu mult timp în urmă. Vom auzi multe astfel de discuţii până când adevărul va fi complet revelat. Vom vedea cum totul se va reduce la doar câteva persoane: Bo Xilai, Zhou Yongkang şi Jiang Zemin. Vom vedea cum anumiţi funcţionari vor susţine că doar au urmat ordinele.

Vor apărea şi alte întrebări: a ordonat Luo Gan recoltarea iniţială? Zhou a continuat pur si simplu programul? Sau programul a început la spitalele militare avide după profit, iar conducerea chineză nu s-a opus? Se poate să nu primim niciodată un răspuns clar - dacă ar fi existat ceva echivalent cu conferinţa Wannsee [ţinută de nazişti în contextul Holocaustului], notele au fost probabil distruse.

Dar întrebarea-cheie: A ştiut Comitetului permanent al Biroului Politic? Au ştiut Hu [liderul partidului Hu Jintao], Wen [premierul Wen Jiabao] şi Xi [viitorul lider de partid Xi Jinping]? La această întrebare nu s-a răspuns astăzi, dar bănuiesc că au ştiut. Şi bănuiesc că Partidul Comunist Chinez se confruntă cu a alege între o epurare internă limitată, care încearcă să îngroape problema recoltării - presupunând că Vestul va accepta umil această "soluţie finală" – şi dizolvarea completă şi inevitabilă a partidului.

Reveniţi pe categoria În Focus „Regimul chinez în criză” pentru a citi despre cele mai recente situaţii din lupta pentru putere din cadrul regimului comunist chinez. În această categorie specială, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia. Obţineţi cronologia evenimentelor. Cine sunt cei mai importanţi jucători?