Liderii din Beijing ar putea anunţa sfârşitul regimului Partidului Comunist
alte articole
Conform unei surse la nivel înalt din Beijing, liderii-cheie din Biroul Politic al Partidul Comunist Chinez (PCC) au ajuns la patru acorduri, ce vor fi anunţate în jurul datei de susţinere a celui de-al XVIII-lea Congres de Partid. Natura deciziei indică adoptarea unei direcţii democratice de către China. Ştirile circulă cu repeziciune în Beijing.
Cele patru acorduri sunt:
"1. Oamenii din toate straturile sociale, partidele politice şi organizaţiile sociale ar trebui să trimită reprezentanţi spre a forma un comitet preparator pentru o nouă constituţie. Aceştia vor schiţa o nouă constituţie menită să protejeze drepturile cetăţenilor de a forma asociaţii şi partide politice."
"2. Se va anunţa faptul că PCC şi-a terminat misiunea istorică în calitatea de partid conducător. Membrii de partid vor trebui înregistraţi din nou, având opţiunea de a reintra în partid, sau de a-l părăsi.
"3. Mişcarea "4 iunie", Falun Gong şi toate grupurile persecutate pe nedrept pentru devotarea acestora în scopul aducerii democraţiei în China, vor fi restabilite ca reputaţie şi vor primi daune."
"4. Armata va fi naţionalizată."
Afirmaţiile sursei nu pot fi verificate, însă se spune că este o chestiune de dezbatere între liderii de nivel înalt. Sursa a mai menţionat faptul că s-a format deja un partid democratic în cadrul Academiei de Ştiinţe din Beijing, şi că peste 30 de cadre academice ale Academiei s-au implicat în acest proces, formând "Partidul Democrat Liberal al Savanţilor Chinezi".
Shi Cangshan, analist independent al Chinei aflat în Washington, a răspuns la aceste ştiri: "Efectul de domino declanşat de incidentul Wang Lijun este încă în curs, iar operaţiunile absconse ale partidului sunt expuse."
Shi a afirmat că motivul dorinţei liderilor de partid de a anunţa patru acorduri asemenea celor de mai sus, este acela de a lua iniţiativa în cursul declinului inevitabil al partidului. "Grupul angajat în aceste persecuţii masive ale cetăţenilor chinezi, inclusiv în cea împotriva Falun Gong este dat în vileag, iar aceasta are implicaţii profunde în căderea PCC. Este mai bine ca ei înşişi să ia iniţiativa, căci acest lucru le va aduce beneficii atât lor, cât şi lumii."
Reveniţi pe categoria În Focus „Regimul chinez în criză” pentru a citi colecţia de articole ale The Epoch Times despre regimul chinez în situaţii de criză. Politica din interiorul PCC reprezintă o provocare în modul de a înţelege China actuală, chiar şi pentru observatorii ei veterani. Aici, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia.