Încă o plângere penală pe numele premierului. Ponta acuzat de blocarea alegerilor parţiale
alte articole
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan (PNL), a depus în urmă cu două zile o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, acuzându-l pe acesta că nu a organizat la timp alegerile parţiale pentru şefia CJ Cluj, ceea ce înseamnă o încălcare a legii, relatează gândul.info
În plângerea depusă la ÎCCJ, Seplecan Acesta a precizat că a depus o plângere penală şi la procurorul general Tiberiu Niţu pe numele premierului Ponta, însă acesta nu i-a răspuns în termenul legal.
Liberalul afirmă că a luat această decizie după ce premierul nu a respectat legea privind organizarea alegerilor parţiale şi a blocat dreptul la vot pentru clujeni. Anterior, Seplecan a câştigat la Curtea de Apel Cluj procesul în contencios administrativ cu premierul Ponta, verdictul judecătorilor fiind că guvernul a făcut ”un abuz de putere”.
”Am câştigat la Curtea de Apel Cluj, premierul a contestat şi ne vom judeca la Înalta Curte. Eu am făcut şi plângere penală pentru abuz în serviciu. În primă fază procurorul de caz a dat NUP, am sesizat pe prim-procurorul Tiberiu Niţu, nici dânsul nu mi-a răspuns nimic şi am făcut plângere penală la Înalta Curte, la Curtea preliminară de cinci judecători. Sunt ferm convins că voi câştiga şi va fi acuzat domnul Victor Viorel Ponta de abuz în serviciu. Domnul premier nu a respectat legea şi la momentul când trebuia să organizeze alegeri pentru Consiliul Judeţean Cluj nu a ţinut cont de lege şi a încălcat legea”, a declarat pentru gândul Mihai Seplecan.
Potrivit liberalului, în condiţiile în care şeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, şi-a dat demisia din funcţie pe 3 octombrie 2014, Guvernul avea obligaţia potrivit legii să organizeze alegeri parţiale pentru funcţia vacanţă în maxim 90 de zile, respectiv până pe 18 ianuarie 2015. Seplecan adaugă că l-a notificat pe premier cu 35 de zile înaintea acestei date, fără vreun rezultat.
Guvernul Ponta a pierdut alte două procese la Bucureşti cu PNL pe motiv că nu a respectat legea în privinţa alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Nicio decizie nu este însă definitivă, precizează sursa citată.
De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă a avertizat în mai multe rânduri guvernul că încalcă legea şi nu organizează alegeri parţiale, însă a fost ignorată de premierul Ponta.
Pe lângă Cluj mai sunt vacante încă alte şapte funcţii de preşedinte de Consiliu Judeţean: Botoşani, Vâlcea, Neamţ, Cluj, Mehedinţi, Brăila şi Hunedoara. De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca guvernul trebuia să organizeze alegeri parţiale pentru 20 de colegii parlamentare.
Nu în ultimul rând merită reamintit că pe vremea când era liderul opoziţiei, Victor Ponta l-a atacat dur pe premierul de la acea dată, Emil Boc, afirmând că acesta trebuie să răspundă penal pentru faptul că blochează alegerile parţiale şi că niciun premier nu ar trebui să facă acest lucru vreodată.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.