Imagini cu un rinocer negru oriental născut la grădina zoologică din Cincinnati [video]
alte articole

O grădină zoologică din Cincinnati a salutat în după-amiaza zilei de 21 august sosirea în lume a unui micuţ rinocer negru oriental (Diceros bicornis). Aceasta este o victorie imensă pentru specie, având în vedere că se află în prezent pe lista speciilor pe cale de dispariţie critică.
Michelle Curley, directorul de comunicaţii la Cincinnati Zoo & Botanical Garden din Cincinnati (SUA), a anunţat naşterea micuţului rinocer negru: „Aceasta este o specie pe cale de dispariţie critică, aşa că este semnificativ faptul că mama Seyia şi tatăl Faru au al doilea micuţ”, a afirmat Curley. "Perioada de gestaţie este de 16 luni, astfel încât creşterea populaţiei este un proces lent".
Îngrijitorii de la Zoo au postat un videoclip cu nou-născutul împreună cu mama sa, realizat la scurt timp după naştere. De atunci, micul rinocer şi mama au rămas împreună într-un grajd, potrivit unui comunicat emis de Cincinnati Zoo & Botanical Garden.
Rinocerul negru oriental se deosebeşte de omologul său meridional prin faptul că are un corn mai lung, mai îngust şi curbat.
În ianuarie 2020, s-a estimat că mai există în lume 583 de rinoceri negri orientali adulţi, conform Listei Roşii a Speciilor Ameninţate de la International Union for Conservation of Nature (IUCN) pentru 2020, deşi numărul lor a crescut. Animalul locuieşte în zone din Sudan, Uganda, Etiopia, Kenya şi Tanzania.
Rinocerul negru este vânat pentru cornul său valoros care costă mai mult decât greutatea lui în aur. Cornul este folosit la diverse obiecte de artizanat, dar şi pentru unele proprietăţi anti-cancer, după cum spun asiaticii, deşi nu sunt dovedite medical.