"Haide, dle Niţu, curaj" - Câteva erate explozive de la referendumul din 2012
alte articole
Supuşi la presiuni publice masive şi hărţuiţi instituţional, cei şase judecători CCR care au invalidat referendumul din 2012 s-au raportat strict la lege, în mijlocul nebuniei din jurul lor, scrie, pe Contributors, Miron Damian.
În articolul apel către procurorul şef Tiberiu Niţu, Damian atrage atenţia că există într-adevăr un caz categoric de abuz în serviciu în august 2012, abuz pe care instituţia condusă de Niţu avea temei cât se poate de solid să-l instrumenteze, încă din 2013:
"Victor Paul Dobre: Îţi spun eu ce vor [Ponta şi Antonescu] : vor să dea Ordonanţe, să facă o nebunie întreagă.
V : Nu pot să cred!
Victor Paul Dobre: Da, da! Să facă o Ordonanţă, să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste, o nebunie întreagă.
V: Victore, hai să vedem dacă nu ne dăm demisia de tot! Pe bune!
Victor Paul Dobre: Cum?
V: Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat! Pe bune!
E un dialog purtat în seara de 3 august 2012 între ministrul delegat al Administraţiei, dl Dobre, şi un anume ”V”. Peste trei zile, dl Dobre avea să-şi dea demisia din guvern, acuzând presiuni. Cu toată demisia, deja se făcuse el însuşi util ”nebuniei” acuzate, fără să aibă măcar scuza că e idiot. După cum citim, dl Dobre ştia foarte bine la ce e făcut părtaş, şi nu era vorba de o ”dispută politică”, cum pretindeau şi încă mai pretind oameni care pot liniştit invoca scuza sus-pomenită. Aş mai menţiona, în context, că ”V” (Vlad Moisescu) a fost ”deconspirat” ulterior la Antena 3, pus simbolic sub acuzare pentru ”băsism” şi exclus din PNL. Acuzatorul său era un anume Dan Sorin Mihalache. Dosarul împotriva lui V. Dobre a fost blocat de Camera Deputaţilor, care a refuzat să ceară urmărirea penală a colegului lor. Ulterior Dan Mihalache a intrat în echipa candidatului Klaus Iohannis, şi acesta a ajuns în 2014 preşedinte prin votul şi sprijinul masiv al electoratului ”de afară”. În ciuda eforturilor guvernului condus de acelaşi V. Ponta de a-i împiedica, şi al OUG-urilor neconstituţionale, folosite însă cu impunitate, după precedentul stabilit în iulie 2012. Tot ulterior PÎCCJ-ul dlui Niţu a clasat pe tăcute acuzaţiile de abuz în serviciu aduse celorlalţi inculpaţi, neprotejaţi de imunitate, chestorul Manoloiu şi secretarul de stat Căbulea. Iar acesta din urmă a fost chiar decorat de preşedintele Iohannis.", scrie Miron Damian.
Articolul poate fi citit aici
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.