Guvernul Ponta pichetat de revoluţionari

Protestul revoluţionarilor în Piaţa Victoriei.
Protestul revoluţionarilor în Piaţa Victoriei. (Epoch Times România)

Spaţiul din faţa muzeului Antipa este tot mai frecvent ocupat de garduri de fier, protestatari şi jandarmi. Aproape săptămânal au loc proteste, fie pentru a cere guvernului să se ţină de cuvânt şi să ducă la îndeplinire promisiunile făcute acum 2 ani, fie pentru a arăta nemulţumirea diverselor grupuri faţă de faptele guvernanţilor.

În perioada 10-14 martie, între orele 13-18, oameni înscrişi în toate organizaţiile de revoluţionari se adună în faţa Palatului Victoria în încercarea de a începe un dialog cu premierul şi guvernul, pe tema legii 341 din 2004, aşa-zisa Lege a Recunoştinţei. Protestatarii sunt nemulţumiţi că se vehiculează ideea că unii deţinători ai certificatului de revoluţionar sunt impostori şi, sub acest pretext, încă de pe vremea guvernului Boc, legea 341 nu se mai aplică la toate categoriile de revoluţionari. Recunoştinţa statului se manifestă doar pentru cei care au fost răniţi sau reţinuţi, nu “pentru toţi luptătorii din ‘89”.

Pentru a clarifica situaţia s-au depus începând cu 2011 petiţii, memorii şi cereri din partea revoluţionarilor care cer să se facă publice dovezile împotriva celor consideraţi impostori şi să li se retragă drepturile pe baza legii. Guvernanţii au ignorat pur şi simplu doleanţele acestor oameni invocând motive bugetare şi îndemnându-i să-şi facă singuri “curăţenie”. “Ni s-a refuzat dialogul” a declarat Adrian Comăniţa, unul dintre liderii protestului.

Doar în februarie 2013 au fost depuse la secretariatul guvernului peste 100 de petiţii adresate d-lui Ponta, care cereau ca dovezile împotriva “revuluţionarilor” impostori să fie făcute publice, cereri rămase fără răspuns. Ultima sesizare oficială a fost depusă la secretariatul general PSD şi adresată premierului la data de 17 ianuarie 2014, tot fără răspuns. Revoluţionarii simt că au epuizat toate metodele de comunicare şi nu le-a mai rămas decât strada.

Dumitru Dincă – „unul din cei care şi-au asumat conducerea Revoluţiei din Piaţa Universităţii din 21 decembrie ’89 şi ulterior meeting-uri, manifestaţii culminând cu Piaţa Universităţii pe care am fondat-o în 22 aprilie 1990”, a declarat pentru Epoch Times că:

„Toţi politicienii susţin că România este stat de drept. Ori după părerea lor, ce înseamnă stat de drept? Înseamnă stat de drept nerespectarea legilor, încălcarea legilor cu bună ştiinţă?”

Domnul Dincă explică cerinţa principală a protestatarilor: „de aceea am făcut apel la premierul Victor Ponta ca să respecte legea 341. Domnia sa nu vrea să respecte această lege şi ne cere nouă, revoluţionarilor, să facem curăţenie. Îmi pare rău că, deşi este procuror, nu ştie că în dreptul românesc nimeni nu are dreptul să-şi facă singur dreptate. Deci el nu face altceva, decât să ne instige pe noi la infracţiune, pentru că asta ar însemna dacă noi ne-am apuca să ne facem curăţenie, la revoluţionari, asta ar presupune că ar trebui să ne substituim organelor statului abilitate în acest sens.

Iar faptul că el ne instigă la infracţiune, este infractor! De aceea cerem Parchetului General să se autosesizeze în privinţa acestei cauze şi să-l ancheteze pe domnul prim-ministru pentru instigare la infracţiune”.

Revoluţionarii doresc eliminarea suspiciunii dintre ei, generată de ideea acelor impostori care beneficiază de recunoştinţa statului fără s-o merite şi declară că sunt siguri că adevărul va triumfa, indiferent de ce spun oamenii politici sau guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne