„Grămăticul” Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Băsescu de... pleonasm
alte articole
Acuzat în genere de Ponta & compania, că-şi aserveşte procurorii, DNA-ul, justiţia etc. pentru a băga la închisoare nenumăraţi „dizidenţi politici oneşti” precum Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu etc., preşedintele Băsescu este acuzat, mai nou, de... pleonasm.
Călin Popescu Tăriceanu, dizidentul liberal plecat din PNL după ce partidul a ieşit din Guvern şi USL, l-a acuzat pe Băsescu, în cadrul şedinţei Birourilor Permanente (BP) reunite ale celor două Camere ale Parlamentului din 1 aprilie a.c. că nu ştie să scrie corect.
În calitatea sa de Preşedinte al Senatului, post în care a fost pus cu sprijinul personal al premierului, Tăriceanu a criticat scrisoarea prin care preşedintele Traian Băsescu informa Parlamentul că a aprobat propunerea prim–ministrului referitoare la dislocarea la Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu a unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină, la solicitarea Ambasadei SUA.
Potrivit stenogramei şedinţei BP, publicată recent, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a remarcat formula "prim-ministru al Guvernului" folosită în scrisoare de către preşedintele Traian Băsescu, conform Mediafax.
"Am o rugăminte. Când faceţi scrisorile astea... Să ştiţi că prim–ministrul nu poate să fie decât al Guvernului. Prim-ministrul este al României, nu al Guvernului. Asta este o formulare pleonastică, moştenită din perioada lui Constantin Dăscălescu şi vă rog să renunţăm la ea. Finalmente? Îi trimiteţi înapoi hârtia, să înveţe să scrie", a cerut Tăriceanu.
Finalmente, conform stenogramei, solicitarea lui Tăriceanu nu a fost supusă la vot iar scrisoarea şefului statului a fost înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei de plen comun a Parlamentului, fără să fi fost trimisă înapoi.
Reamintim că Statele Unite ale Americii au cerut României sprijin pentru extinderea operaţiunilor militare de la baza Mihail Kogălniceanu, extindere constând în trimiterea a unui contingent de 600 de militari şi a unor aeronave militare pentru "misiuni specifice", în 27 martie, Traian Băsescu informând Parlamentul în acest sens. Prin scrisoarea adresată la data respectivă, preşedintele îi informa pe legiuitori că, în baza legii 291/2007 privind forţele armate străine de pe teritoriul României, a aprobat propunerile premierului referitoare la solicitările părţii americane.