Google atacat de rechini (adevăraţi!) - VIDEO

Rechinul care se hraneste cu plancton, specie aflata pe cale de disparitie
Rechinul care se hraneste cu plancton, specie aflata pe cale de disparitie (Chris Gotschalk)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Internetul este o reţea de conducte, care, uneori, sunt atacate de rechini.

În anul 1987 ies la iveală primele mărturii referitoare la rechinii care muşcă din cablurile submarine prin care se transportă rapid date în întreaga lume. Incidentul a fost publicat într-un articol în New York Times.

În articol se relata cum "se pare că rechinii au o pasiune inexplicabilă pentru noile cabluri de fibră optică, din adâncurile oceanelor, care conectează Statele Unite, Europa şi Japonia".

Acum, se pare că Google încearcă să ia măsuri privitor la această problemă. Potrivit unui articol publicat de Brandon Butler pe Network World’s, un senior de la Google a declarat recent că societatea a început să-şi învăluiască cablurile cu kevlar - pentru a preveni muşcăturile rechinilor.

De-a lungul anilor, au existat mai multe situaţii în care deteriorarea cablurilor submarine a cauzat întreruperi pe scară largă a fluxului de date. O infrastructură de reţea fiabilă a devenit treptat tot mai esenţială pentru activitatea Google, care se bazează pe transmiterea de informaţii la o viteză foarte mare între centrele sale de date din întreaga lume.

Dar de ce sunt rechinii atât de atraşi de cablurile submarine? Nu este clar. Unii au subliniat faptul că aceştia pot simţi câmpurile electromagnetice, şi, prin urmare, pot fi atraşi de cabluri. Un expert în rechini de la California State University din Long Beach a sugerat în Wired că există şansa ca rechinii să fie pur şi simplu curioşi.

În orice caz, este clar că muşcăturile foarte puternice pot cauza probleme mari. Iată ce spune Popular Science , care a „pescuit” un raport al programului de mediu al ONU din 2009, şi care include următoarele informaţii de context:

„Peştii, inclusiv rechinii, au obieciul de a muşca cablurile, aşa cum s-a demonstrat prin descoperirea unor dinţi înfipţi în învelişurile unora dintre ele. În special rechinii şi peştii barracuda sunt identificaţi ca responsabili de vătămarea cablurilor”.