Google atacat de rechini (adevăraţi!) - VIDEO

Mioara Stoica
18.08.2014

alte articole

Rechinul care se hraneste cu plancton, specie aflata pe cale de disparitie (Chris Gotschalk)
Mioara Stoica
18.08.2014

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Internetul este o reţea de conducte, care, uneori, sunt atacate de rechini.

În anul 1987 ies la iveală primele mărturii referitoare la rechinii care muşcă din cablurile submarine prin care se transportă rapid date în întreaga lume. Incidentul a fost publicat într-un articol în New York Times.

În articol se relata cum "se pare că rechinii au o pasiune inexplicabilă pentru noile cabluri de fibră optică, din adâncurile oceanelor, care conectează Statele Unite, Europa şi Japonia".

Acum, se pare că Google încearcă să ia măsuri privitor la această problemă. Potrivit unui articol publicat de Brandon Butler pe Network World’s, un senior de la Google a declarat recent că societatea a început să-şi învăluiască cablurile cu kevlar - pentru a preveni muşcăturile rechinilor.

De-a lungul anilor, au existat mai multe situaţii în care deteriorarea cablurilor submarine a cauzat întreruperi pe scară largă a fluxului de date. O infrastructură de reţea fiabilă a devenit treptat tot mai esenţială pentru activitatea Google, care se bazează pe transmiterea de informaţii la o viteză foarte mare între centrele sale de date din întreaga lume.

Dar de ce sunt rechinii atât de atraşi de cablurile submarine? Nu este clar. Unii au subliniat faptul că aceştia pot simţi câmpurile electromagnetice, şi, prin urmare, pot fi atraşi de cabluri. Un expert în rechini de la California State University din Long Beach a sugerat în Wired că există şansa ca rechinii să fie pur şi simplu curioşi.

În orice caz, este clar că muşcăturile foarte puternice pot cauza probleme mari. Iată ce spune Popular Science , care a „pescuit” un raport al programului de mediu al ONU din 2009, şi care include următoarele informaţii de context:

„Peştii, inclusiv rechinii, au obieciul de a muşca cablurile, aşa cum s-a demonstrat prin descoperirea unor dinţi înfipţi în învelişurile unora dintre ele. În special rechinii şi peştii barracuda sunt identificaţi ca responsabili de vătămarea cablurilor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor