10 ciudăţenii care pot fi achiziţionate doar în China

Crabi vii la vânzare în maşini automate - China
Crabi vii la vânzare în maşini automate - China (Captură Internet)

Produsele chinezeşti sunt, la ora actuală, prezente pretutindeni în întreaga lume. Astăzi însă vă prezentăm o listă cu ciudăţenii şi grozăvii, care pot fi cumpărate numai în China.

1. Crabi vii în aparate comerciale. La staţia de metrou din oraşul chinez Nanjing din sudul Chinei, într-un aparat comercial, au fost descoperiţi crabi vii. În aparat se menţine în permanenţă o temperatură constantă de 5 grade, necesară pentru viaţă crabilor, pentru a le menţine starea proaspătă şi bună pentru consum.

2. Ceai "Panda". Excremente de urs panda sunt folosite ca îngrăşământ în timpul creşterii acestui ceai, care este cel mai scump din lume. Un kilogram de astfel de ceai costă circa 70 mii de dolari, şi pot să-şi permită să-l cumpere doar cei mai bogaţi chinezi.

3. Aer conservat. Poluarea aerului în China continentală reprezintă o ameninţare tot mai mare pentru sănătate, motiv pentru care omul de afaceri Chen Guanbyao a folosit acest lucru ca o oportunitate de a începe o afacere. Aşa că a creat conserve cu aer.

4. Comandă moto taxi la oră de vârf. În China, în oraşele mari şi mijlocii, ambuteiajele au devenit un lucru obişnuit. Fiind blocat în mijlocul drumului nu mai ajungi nicăieri. Ce-i de făcut atunci? Dacă aveţi o problemă urgentă puteţi chema imediat prin telefon un mototaxi.

5. Brelocuri cu animale vii pentru chei. Pui micuţi de broaşte ţestoase şi peştişori de aur sunt puşi într-un pachet închis etanş din plastic în care se află o soluţie nutritivă, şi fac din asta brelocuri pentru chei. Aceste animăluţe pot supravieţui într-un astfel de pachet doar trei luni. Aceste produse i-au şocat pe membrii organizaţiei pentru protecţia animalelor.

6. Imagine internaţională. Companiile chineze plătesc bani străinilor (vestici) pentru a participa la conferinţele internaţionale importante, astfel încât organizaţia să arate mai "internaţională".

7. Crocodili şi rechini în supermarket. Lanţul chinez de supermarketuri Walmart, în departamentul de fructe de mare proaspete (delicatese marine) vând crocodili şi rechini întregi. Deoarece se crede că, dacă vei consuma carne de crocodil te va ajuta să-ţi vindeci astmul. De asemenea se crede că a consuma carne de rechin ajută la îmbunătăţirea funcţiei organelor interne.

8. Cadavre pentru mariaje între morţi. În oraşul chinez Yanan, provincia Shanxi, patru oameni se ocupă cu săpături ilegale de morminte. Ei sapă mormintele, fură cadavre (în general de femei) şi le vând la un preţ destul de mare bărbaţilor decedaţi, pentru a le oficia căsătoria postmortem.

Mariajele post-mortem se fac din superstiţii care au legătură cu reîncarnarea.

9. Înlocuitori. Chinezii bogaţi nu doresc să meargă la tribunal şi să fie atraşi în instanţă de judecată, sau să-şi ispăşească pedeapsa. Astfel încât, ei plătesc banii şi în locul lor stă altcineva, iar o mare parte din criminalii adevăraţi se bucură de libertate.

10. Carnea "Avatar". Locuitorii din Shanghai cumpără de la unele pieţe alimentare carne de porc de casă, care în întuneric luminează în albastru, deoarece este contaminată cu o bacterie fosforescentă. Acest lucru o face foarte asemănătoare cu personajele din filmul"Avatar".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe