Germania a înregistrat prima victimă a virusului MERS într-o ţară europeană în ultimii 2 ani

Un bărbat german a murit din cauza infectării cu Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) după o călătorie efectuată în Emiratele Arabe Unite.
Angajaţi medicali sud-coreeni, care poartă măşti de protecţie, verifică un vizitator la o clinică specială din Seul, 16 iunie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
17.06.2015

Un bărbat german a murit din cauza infectării cu Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) după o călătorie efectuată în Emiratele Arabe Unite.

Ministerul Sănătăţii din statul german Saxonia Inferioară a anunţat marţi moartea bărbatului în vârstă de 65 de ani.

Conform ministerului, bărbatul a murit în 6 iunie în oraşul Ostercappeln, în vestul Germaniei.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că bărbatul a contractat virusul în timpul unei călătorii în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, în luna februarie. Moartea sa a şocat, aparent, doctorii deoarece el răspundea pozitiv la tratament şi era aproape recuperat.

Doctorii au decis la mijlocul lunii mai că pacientul german a fost vindecat de infecţia cu virusul MERS şi ulterior a fost eliberat din aripa de izolare, conform unei declaraţii din partea Ministerului Sănătăţii.

Conform ziarului german Die Welt, nu există nicio indicaţie că bărbatul ar fi infectat alte persoane din ţară.

Aparent, acesta pare să fie primul caz înregistrat de infecţie cu MERS într-o ţară europeană în ultimii doi ani.

Au mai fost alte două cazuri de MERS în Germania. În martie 2013, un pacient în vârstă de 73 de ani din Emiratele Arabe Unite a murit în München şi un alt pacient a fost tratat în oraşul Essen.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, cu sediul în Stockholm, a declarat că, în ciuda acestui caz, evaluarea de risc nu se schimbă pentru Europa.

“Riscul reprezentat de MERS pentru Uniunea Europeană rămâne scăzut”, a declarat Romit Jain, purtător de cuvânt al Centrului.

În Coreea de Sud, 19 oameni au murit şi peste 145 au fost infectaţi până acum în cadrul unei epidemii care a fost declanşată în această ţară în luna mai. Primul caz de MERS în Coreea de Sud a fost identificat la un bărbat de 68 de ani care călătorise în Arabia Saudită.

MERS a fost identificat prima dată în Arabia Saudită în 2012 şi se crede că are legătură cu Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a ucis sute de oameni în cadrul unei epidemii extinse în 2003 în Asia. Deşi coronavirusul MERS este considerat a fi mai puţin infecţios decât SARS, totuşi este mai letal.

În prezent nu există un vaccin pentru acest virus care se răspândeşte prin contact apropiat cu persoanele infectate, fără a fi însă aeropurtat. MERS poate cauza simptome precum febră, probleme de respiraţie, pneumonie şi insuficienţă renală.

Rata de deces a acestui virus este de aproximativ 35%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor