Coreea de Sud raportează cel de-al 15-lea deces provocat de MERS. 7 noi cazuri de infecţie
alte articole
Oficialii sud-coreeni ai sănătăţii au anunţat duminică că a fost înregistrată o nouă victimă a Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în Coreea de Sud, ridicând numărul total de victime la 15.
Oficialii sănătăţii au declarat că un bărbat în vârstă de 62 de ani, care a fost diagnosticat cu virusul în 7 iunie, a murit într-un spital din oraşul sudic Busan.
Ministerul sud-coreean al Sănătăţii a confirmat la rândul său şapte noi cazuri de MERS, ridicând numărul total al celor infectaţi în întreaga ţară la 145.
Printre noile cazuri se numără cel al unui paramedic care a ajutat la începutul lunii la transportarea către un spital a unui pacient cu MERS.
Între timp, Centrul Medical Samsung, un mare spital din Seul şi “gazdă” a peste 70 de cazuri de MERS, şi-a suspendat temporar majoritatea operaţiunilor pentru a se împiedica înregistrarea altor infecţii în rândul pacienţilor şi personalului medical, conform preşedintelui instituţiei, Song Jae-hoon.
Spitalul va anunţa în următoarele zile dacă va prelungi sau nu suspendarea curentă a activităţilor.
Centrul Medical Samsung a fost criticat puternic pentru că a eşuat să oprească răspândirea virusului în rândul pacienţilor şi personalului instituţiei.
Peste 400 de pacienţi, membri de familie şi personal medical care au fost în acest spital au fost plasaţi recent sub carantină. Această măsură ridică numărul total de persoane aflate sub carantină în Coreea de Sud la aproape 5.000.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că epidemia de MERS este “extinsă şi complexă”, adăugând că se aşteaptă apariţia de noi cazuri.
Virusul mortal a declanşat în Coreea de Sud cel mai mare focar de infecţie în afara Orientului Mijlociu, unde, conform oficialilor locali ai sănătăţii, primul caz de MERS la oameni a fost înregistrat în 2012 şi unde toate infecţiile au fost limitate la spitale şi toate victimele au mai avut alte afecţiuni.
Se crede că MERS are legătură cu Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a ucis sute de oameni în cadrul unei epidemii extinse în 2003 pe cuprinsul Asiei. Deşi coronavirusul MERS este considerat a fi mai puţin infecţios decât SARS, totuşi este mai letal.
În prezent nu există un vaccin pentru acest virus care se răspândeşte prin contact apropiat cu persoanele infectate, fără a fi însă aeropurtat.
Rata de deces a acestui virus este de aproximativ 35%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.