Fost ofiţer SRI, reţinut de DNA

Locotenent-colonelul în rezervă Daniel Dragomir, fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI), a fost reţinut luni de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de trafic de influenţă şi spălare de bani, urmând să fie ţinut în arest preventiv pentru 30 de zile, a comunicat marţi Direcţia Naţională Anticorupţie.
Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)
P. P.
13.01.2015

Locotenent-colonelul în rezervă Daniel Dragomir, fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI), a fost reţinut luni de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de trafic de influenţă şi spălare de bani, urmând să fie ţinut în arest preventiv pentru 30 de zile, a comunicat marţi Direcţia Naţională Anticorupţie.

În acelaşi timp, procurorii au impus un control judiciar pentru 60 de zile pe numele soţiei acestuia, Marinela Zoica Dragomir, cercetată pentru complicitate.

Potrivit comunicatului DNA, Dragomir a pretins şi a primit de la un martor denunţător suma totală de 2.030.353 de lei (sau 462.567,61 de euro). Pe lângă bani, acesta a primit şi un autoturism de lux marca Porsche Cayenne.

”În perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care îndeplinea funcţia de şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generala de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins şi ulterior, a primit de la un martor denunţător, administrator al unor societăţi comerciale, suma totală de 2.030.353,32 de lei, echivalent a 462.567,61 de euro”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA arată că sumele de bani au fost pretinse şi primite de către inculpatul Dragomir Daniel pentru a-şi folosi influenţa conferită de funcţia deţinută, pentru a interveni asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Ministerului Finanţelor, a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau Garda Financiară.

”Sumele de bani (...) au fost pretinse şi primite de către inculpatul Dragomir Daniel pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară. Totodată, inculpatul i-a promis denunţătorului că-i va determina pe acei funcţionari publici să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în sfera atribuţiilor de serviciu sau erau contrare acestora, în legătură cu rambursarea la timp, de către firmele martorului denunţător, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale”, s-a precizat în comunicat.

În comunicatul DNA s-a precizat că ”procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul Român de Informaţii”.

Daniel şi Marinela Dragomir au mai fost acuzaţi că au transferat cu succes sumele de bani în diverse conturi ce aparţineau unor membri ai familiei, şi ulterior i-au extras pentru a forma depozite personale, în timp ce o parte din banii proveniţi din infracţiuni de corupţie au fost cheltuiţi în interes personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor