Fost ministru armean al Apărării, reţinut la Moscova

Fostul ministru armean al apărării Arshak Karapetyan (X - screenshot)
Redacţia
30.12.2024

Fostul ministru armean al Apărării Arshak Karapetyan a fost reţinut la Moscova. Primul care a raportat acest lucru a fost canalul Telegram "112” , care este aproape de forţele de securitate, transmite publicaţia Meduza.

Informaţia despre reţinere a fost confirmată de o sursă a RBC, apropiată de Ministerul Afacerilor Interne, şi de un interlocutor din cadrul departamentului teritorial de poliţie.

Potrivit publicaţiilor, Karapetyan a fost reţinut pe 29 decembrie.

„112” susţine că Karapetyan este căutat în Armenia în temeiul mai multor articole: „participare ilegală la activităţi antreprenoriale”, abuz de funcţie şi abuz de putere.

Nu există nicio confirmare oficială a acestei informaţii. Ulterior, o sursă TASS a raportat despre reţinerea lui Karapetyan la cererea părţii armene.

Din 2018 până în 2021, Karapetyan a fost consilier al prim-ministrului armean Nikol Pashinyan. În august 2021, a fost numit ministru al apărării şi a fost demis la 15 noiembrie a aceluiaşi an.

În octombrie 2023, Karapetyan l-a acuzat pe Pashinyan de trădare, care, în opinia sa, a condus la distrugerea armatei din Nagorno-Karabah nerecunoscut.

„Eu, generalul-maior Arshak Genrikhovich Karapetyan, am fost destituit din funcţie pentru motivul că nu am acceptat cererile părţii azere, aşa-numitul ultimatum, că am dat ordinul de a deschide focul asupra inamicului în cazul avansării sale şi în cazul în care a încercat să invadeze teritoriul Republicii Armenia”, a spus el.

Karapetyan a numit vizitele în Karabakh drept un alt motiv pentru demiterea sa. În special, el a vizitat Nagorno-Karabah pe 6 noiembrie 2021 - cu o săptămână înainte de demiterea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor