Forţele speciale ruseşti Spetsnaz trimise în Siria pentru a-l ajuta pe Assad

În ciuda valului tot mai intens de critici internaţionale îndreptate împotriva operaţiunilor sale aeriene din Siria, Rusia a trimis mai multe echipe Spetsnaz pentru a-l ajuta pe Assad şi pentru a curăţa orice obstacol rebel din calea guvernul său.
Rusia a trimis trupe Spetsnaz în Siria.
Rusia a trimis trupe Spetsnaz în Siria. (Captură Foto)

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis în Siria câteva echipe din temutele forţe speciale ruseşti Spetsnaz pentru a-l ajuta pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, conform Daily Mirror.

Unităţile Spetsnaz se pregătesc pentru a eradica nu doar Statul Islamic, ci şi Armata Siriană Liberă, care este susţinută de Occident.

Soldaţii din Marina rusă se află acolo pentru a proteja bazele aeriene pe care le folosesc [trupele ruseşti prezente] în Siria, împotriva atacurilor rebele, a declarat o sursă militară pentru Mirror: “Dar Spetsnaz şi trupele de paraşutişti nu sunt acolo pentru a oferi securitate obiectelor statice, ei sunt extrem de agresivi şi bine antrenaţi. Ei sunt acolo pentru a face curăţenie după loviturile aeriene, sunt acolo pentru a cere lovituri aeriene, se vor implica în misiuni sub acoperire împotriva rebelilor şi în cele din urmă îi vor elimina pe aceştia.”

Forţele Spetsnaz nu sunt la fel de răspunzătoare în faţa legii precum sunt forţele speciale americane sau britanice, a mai declarat sursa.

“Ei sunt acolo pentru un singur motiv: să elimine orice ameninţare la adresa lui Assad. Prin orice mijloc”, a susţinut aceeaşi sursă. “Si, făcând acest lucru, trupele [Spetsnaz] vor consolida poziţia Rusiei în Mediterană şi în Orientul Mijlociu.”

Rusia desfăşoară de săptămâna trecută lovituri aeriene în Siria. Moscova susţine că loviturile sale vizează doar poziţiile Statului Islamic, însa SUA şi Franţa susţin că atacurile aeriene au vizat în principal poziţiile Armatei Siriene Libere – care se opune atât Statului Islamic cât şi guvernului din Damasc.

Acţiunea lui Putin are loc la o zi după ce NATO a cerut Rusiei să nu mai desfăşoare lovituri aeriene în Siria şi a avertizat că încălcarea spaţiului aerian turcesc de către unul dintre avioanele de luptă rusesti care au zburat sâmbătă in Siria ar fi putut declanşa un conflict armat.

La rândul său, secretarul de stat american John Kerry a declarat luni, în cadrul unui eveniment public în Chile, că Washingtonul este profund îngrijorat de încălcarea spaţiului aerian al Turciei.

Kerry a adăugat că, în baza drepturilor sale, Turcia ar fi putut să răspundă agresiv şi să doboare acel avion. “Exact împotriva acestui lucru am lansat avertizări”, a declarat el, făcând referire la încercările Pentagonului de a crea un aşa zis mecanism de “deconflictizare” împreună cu şefii militari ruşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe