Episod "incredibil" în Justiţie. Procurorii Curţii de Apel Bucureşti acuzaţi că-l protejează pe şeful Poliţiei, vizat de o plângere penală

Un episod incredibil de interpretare a legii a fost pus în scenă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti care pare să se fi transformat într-un scut protector pentru Benone Matei, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, semnalează un cunoscut sindicat al poliţiştilor.
Benone Matei (YouTube Screenshot)
Loredana Diacu
15.02.2025

Sindicatul Poliţiştilor Diamantul acuză Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCA Bucureşti) că tergiversează un denunţ penal împotriva şefului IGPR, Benone Matei. Sindicatul Poliţiştilor „Diamantul”, prin preşedintele său, Vitalie Josanu, a formulat o plângere penală clară, însă, susţin sindicaliştii, Parchetul a dat un răspuns absurd, solicitând clarificări dacă denunţul îl vizează şi pe cel care l-a semnat.

"În mod normal, un denunţ penal conţine elemente esenţiale: descrierea faptelor, identificarea făptuitorului şi indicarea probelor. În cazul nostru, toate aceste elemente erau clar precizate.

În pofida acestui fapt, Parchetul nu doar că nu a demarat ancheta, ci a găsit un pretext ridicol pentru a tergiversa dosarul: a cerut lămuriri despre faptele “imputate” lui Josanu, cel care de fapt a semnat denunţul în calitate de victimă!

Un astfel de demers nu doar că nu are logică juridică, dar contravine flagrant principiilor de imparţialitate şi profesionalism pe care procurorii ar trebui să le respecte", punctează Diamatul.

Sindicaliştii arată că această solicitare ridică suspiciuni privind imparţialitatea procurorilor şi indică o posibilă protecţie acordată lui Matei. Sindicatul a sesizat Ministerul Justiţiei, CSM şi Inspecţia Judiciară, cerând sancţionarea Procurorului General al PCA Bucureşti.

"Nu putem permite ca astfel de practici de tergiversare şi favorizare să devină normă într-o instituţie fundamentală a statului. Aşteptăm un răspuns oficial şi vom urmări îndeaproape soluţionarea acestei cauze, având în vedere implicaţiile extrem de grave asupra statului de drept" scriu sindicaliştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor