Emilia Şercan: Colegiul Naţional de Apărare a şcolit 2.724 de oameni pe care îi regăsim la butoanele ţării

Colegiul Naţional de Apărare - instituţia care l-a făcut profesor pe Gabriel Oprea - îi şcoleşte pe mulţi dintre cei care ajung la butoanele ţării.
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
27.06.2016

Colegiul Naţional de Apărare a şcolit 2.724 de oameni pe care îi regăsim la butoanele ţării doar în ultimii zece ani, atrage atenţia jurnalista Emilia Şercan, într-o postare pe contul său de Facebook.

"Conducerea Colegiului susţine că printre cei care au susţinut prelegeri acolo este şi Patriarhul Daniel, însă Patriarhul neagă. Şi academicianul Adrian Curaj neagă.

Nu e rău dacă a devenit ruşinoasă asocierea de imagine cu Colegiul Naţional de Apărare, instituţia care l-a făcut profesor pe Gabriel Oprea, chestiune pe care academicianul Curaj nu doreşte să o verifice de mai bine de şapte luni. Acum şi înţeleg de ce", a scris jurnalista.

Emilia Şercan a mai evidenţiat faptul că, dacă ne uităm cu atenţie la cei mai importanţi absolvenţi ai Colegiului Naţional de Apărare, vom observa că unii dintre ei au început să urmeze cursurile instituţiei exact în anul în care au fost numiţi în diverse funcţii.

Ca exemplu în acest sens, Emilia Şercan i-a amintit pe numărul doi din SRI, Florian Coldea, în 2006, actualul ministru de Interne, Petre Tobă, în 2010, iar în 2016 fostul ministru al Sănătăţii, Achimaş Cadariu, şi actualul ministru pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan, mare promotor al Legii Securităţii Cibernetice.

"O legătură trebuie să fie", a concluzionat jurnalista.

Declaraţiile Emiliei Şercan au loc în contextul în care Press One a publicat un articol intitulat "Cine-i educă pe liderii României: personalităţile care au predat la Colegiul Naţional de Apărare", din care reiese că "foşti şi actuali miniştri, foşti şi actuali directori de servicii secrete, parlamentari, bancheri, dar şi Patriarhul Daniel şi Principele Radu - în total, peste 230 de persoane - au fost invitaţi, în ultimii 10 ani, să predea cursuri sau să susţină prelegeri la Colegiul Naţional de Apărare".

Instituţia a comunicat, la solicitarea publicaţiei citate, lista absolvenţilor săi din ultimii 10 ani (sunt 2.724), cât şi lista celor care au predat la această instituţie, fie în calitate de angajaţi ai Universităţii Naţionale de Apărare - din care face parte Colegiul, fie în calitate de specialişti invitaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor