Emilia Şercan: O treime din tezele coordonate de Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat

Pe lista neagră a celebrităţilor suspectate că şi-au obţinut doctoratul prin furt intelectual s-a adăugat şi celebrul om de afaceri Adrian Petrache. "A plagiat la fel ca mai toţi cei care şi-au făcut doctoratul cu Oprea", a reacţionat jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
16.06.2016

O treime din totalul de 22 de teze coordonate de generalul Gabriel Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat, a remarcat joi, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, în contextul în care colegii săi de la 7est.ro au dezvăluit încă un plagiat păstorit de fostul vicepremier - cel al influentului om de afaceri bucureştean Adrian Petrache, care se pare că a copiat o treime din lucrarea de doctorat.

"Adrian Petrache este acel Petrache din prolificul tandem-puşculiţă Bittner - Petrache, care făcea afaceri pentru şi în numele lui Adrian Năstase. Adrian Petrache şi-a făcut doctoratul cu Gabriel Oprea şi a plagiat la fel ca mai toţi cei care şi-au făcut doctoratul cu Oprea.

Aşa cum le-am declarat colegilor de la Iaşi care au făcut ancheta despre Petrache - cu această nouă teză de doctorat plagiată, numărul tezelor coordonate de Oprea asupra cărora există suspiciuni de plagiat a ajuns la şapte. Adică o treime din totalul de 22 de teze coordonate de Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista - cunoscută pentru implicarea sa în deconspirarea vastelor reţele de "doctori" care au infestat România - consideră revoltător lipsa de reacţie a ministrului Educaţiei, Adrian Curaj. Are însă o explicaţi pentru această atitudine.

"Este îngrijorător şi revoltător faptul că academicianul Adrian Curaj nu a cerut corpului de control al Ministerului Educaţiei o anchetă instituţională la şcolile doctorale unde au fost susţinute aceste plagiate - Academia Naţională de Informaţii a SRI şi Academia de Poliţie - pentru că demult nu se mai vorbeşte despre "cazuri izolate" de plagiat, ci despre un fenomen.

Însă cum să ceară academicianul Curaj anchetarea colegului său de ASSN academicianul Gabriel Oprea şi a şefilor celor două şcoli a SRI şi a Poliţiei, colegi şi ei în ASSN cu acelaşi academician Curaj?", a mai precizat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor