Director CNN surprins într-o filmare cu camera ascunsă spunând că obiectivul reţelei era scoaterea lui Trump din funcţie

CNN
CNN (Alex Wong/Getty Images)

Un director CNN a fost surprins de o cameră ascunsă spunând că în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, reţeaua de televiziune a avut drept obiectiv producerea de conţinut care să-l ajute pe preşedintele Joe Biden să obţină victoria.

Prima dintre cele trei înregistrări a fost publicată pe 13 aprilie de către organizaţia de jurnalişti Project Veritas.

Charlie Chester, director tehnic la CNN, a fost filmat în secret de Project Veritas în timpul mai multor întâlniri stabilite pe Tinder în ultima lună, persoanele cu care s-a întâlnit Chester fiind membri ai Project Veritas sub acoperire.

Chester a sugerat că, dacă nu ar fi fost „propaganda” reţelei, fostul preşedinte Donald Trump ar fi câştigat alegerile prezidenţiale.

„Uită-te ce am făcut, l-am scos pe Trump. [...] Aş spune... 100%. Cred 100% că, dacă nu ar fi fost CNN, Trump ar fi fost votat”, a spus Chester.

Directorul tehnic al CNN a declarat reporterului sub acoperire, care s-a prefăcut că este asistent medical în timpul întâlnirilor-capcană, că a decis să lucreze în cadrul reţelei pentru că „dorea să facă parte din asta”.

„Obiectivul nostru a fost să-l scoatem pe Trump din funcţie, nu? Fără să o spun, asta a fost”, a afirmat Chester.

Angajatul CNN a susţinut că reţeaua sa a produs „propagandă” pentru a încerca să-l învingă pe Trump în alegerile din 2020, de exemplu, „creând o poveste” care a pus sub semnul întrebării sănătatea fostului preşedinte despre care „nu ştiam nimic”.

„Nu ştiu, când Trump dădea mâna sau orice altceva ... am adus atât de mulţi oameni din domeniul medical, care spuneau că, de pildă, speculaţii că ar avea leziuni neurologice, că pierde, că nu este potrivit, ştii, orice”, a spus Chester. „Am creat o poveste despre care nu ştiam nimic.”

La întrebarea jurnalistului sub acoperire al Project Veritas dacă reţeaua a avut vreo temere cu privire la sănătatea lui Biden în perioada electorală, Chester a spus că CNN a arătat deseori clipuri cu Biden care făcea jogging şi purta articole de îmbrăcăminte de aviator, pentru „a-l face să pară un tânăr geriatric” şi să arate că este „sănătos”.

CNN nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii a The Epoch Times.

În octombrie 2019, Proiectul Veritas a efectuat o investigaţie cu camera ascunsă asupra membrilor personalului CNN, în care aceştia spuneau că întreaga reţea de ştiri prin cablu este lipsită de imparţialitate, fiind înclinată spre stânga, către senzaţionalism, având o abordare critică permanentă la adresa lui Trump.

La fel ca Chester, angajaţii CNN înregistraţi în octombrie au atribuit preşedintelui Jeff Zucker înclinaţia către stânga a CNN.

Într-un videoclip publicat de Project Veritas, un membru al CNN a spus că Zucker „are o vendetă personală împotriva lui Trump”, cel puţin parţial, care se trage din perioada în care Trump a lucrat cu Zucker la show-ul de televiziune „The Apprentice”.