Dieta doctorului Moerman: un instrument util în combaterea cancerului

Pentru a ne lua aportul de minerale trebuie să includem în regimul nostru alimentar legume şi fructe (Viktor Fischer / Photos.com)
Kyrill Belan
08.11.2013

Un medic olandez, pe nume Cornelius Moerman (1893-1988), a inventat o dietă care, de altfel, ar trebui să fie urmată de fiecare dintre noi şi într-un mod permanent. Metoda lui Moerman s-a dovedit a fi foarte eficientă în tratamentul cancerului, chiar şi în cazul pacienţilor aflaţi într-o stare extrem de gravă. Rezultatele obţinute de savant au determinat aprecierea oficială a acestui regim alimentar în Olanda, unde este considerat a fi cea mai recunoscută metodă de combatere a cancerului.

Pe parcursul mai multor ani, savantul olandez a făcut experimente pe porumbeii săi călători şi pe voluntarii bolnavi de cancer, cărora medicina convenţională nu le mai oferea şanse de supravieţuire. În majoritatea cazurilor, erau pacienţi cu cancer în stadiu terminal.

În cadrul cercetărilor sale, Moerman a prelevat celule canceroase din tumori şi le-a implantat în ţesuturile porumbeilor sănătoşi. Spre marea lui surprindere, a constatat că într-un corp sănătos celulele canceroase îşi pierd imediat vitalitatea. Acest lucru l-a făcut să înţeleagă că un organism sănătos conţine "ceva anume” care este în stare să distrugă celulele canceroase, înainte ca acestea să se dezvolte într-o tumoare. Moerman a identificat opt substanţe nutritive absolut indispensabile pentru o funcţionare optimă a organismului uman. Anume aceste elemente nutritive ne ajută să ne menţinem într-o stare bună de sănătate şi să prevenim apariţia cancerului.

Este vorba de iod, acid citric, complex de vitamina B, fier, sulf şi vitaminele grupei A, E şi C. Moerman a stabilit că absenţa oricărei din aceste substanţe determină o slăbire generală a organismului, care devine extrem de vulnerabil la invazia cancerului. Totuşi, savantul a recunoscut că cancerul nu poate fi asociat mereu cu o dietă alimentară incorectă. O parte a cazurilor de îmbolnăvire este provocată de influenţa directă a cancerigenilor.

Printre primele simptome a unei stări precanceroase Moerman a evidenţiat: modificări ale pielii (piele uscată, bătături, ce indică lipsa vitaminei A), schimbări ale membranelor mucoase, ale părului, unghiilor, apatie, scăderea tonusului muscular, oboseală fără motiv aparent, pierderea poftei de mâncare, viteză sporită de sedimentare a eritrocitelor (VSH), anemie, limbă roşie (lipsa nicotinamidei). Aceste simptome ne vorbesc de intoxicarea organismului şi de o deviere metabolică. Într-un asemenea caz, dezvoltarea cancerului în anumite zone ale corpului, este doar o chestiune de timp.

În baza celor constatate, Moerman a formulat câteva principii de bază ale tratamentului cancerului:

• cancerul nu se localizează într-o anumită zonă. Este o boală sistemică sau o stare ce precede formarea tumorii;

• celulele canceroase nu se reproduc de sine stătător;

• un corp sănătos nu-i permite cancerului să se dezvolte. Dacă într-un organism sănătos apar celulele canceroase, acestea sunt distruse imediat;

• un metabolism anormal (adică schimbări ale metabolismului) constituie o condiţie propice formării de tumori;

• pentru a preveni dezvoltarea cancerului, este important să ne menţinem corpul sănătos;

• cel mai eficient tratament al cancerului constă în primul rând în restabilirea sănătăţii.

În consecinţă, metoda propusă de doctorului Moerman se axează pe respectarea a doua condiţii esenţiale: o nutriţie corectă şi administrarea suplimentelor alimentare. Suplimentele sunt necesare, reieşind din faptul că organismul afectat de cancer necesită o cantitate mai mare de substanţe nutritive pentru a se recupera, pe care nu le poate obţine doar din consumul produselor alimentare.

Un regim alimentar de bază trebuie să includă în mod prioritar o cantitate importantă de produse proaspete, cultivate, de preferinţă, în mod natural, cum ar fi cerealele, legumele şi fructe, precum şi laptele bătut şi peştele gras. Este extrem de relevant ca produsele de origine vegetală să nu fie supuse tratamentului termic. Dieta exclude carne roşie şi carne de pasăre, dar permite într-o proporţie mică produse din făină albă, sare şi grăsimi. În plus, potrivit recomandărilor doctorului olandez, trebuie să administrăm şi suplimentele alimentare ce conţin cele opt substanţe esenţiale, descrise de mai sus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor