Beneficiile piperului negru pentru sănătate

Boabe de piper
Boabe de piper (Maria Matyiku / Epoch Times)

Piperul negru este un condiment cu o aromă foarte intensă. Este folosit în multe scopuri, măcinat proaspăt deasupra unei omlete sau adăugat la un ceai bun. De asemenea, este folosit ca un remediu pentru tratarea problemelor de sănătate, cum ar fi răceala şi dureri de gât cât şi probleme intestinale.

Aici este o listă de beneficii suplimentare pentru sănătate:

Previne cancerul la sân - Potrivit unui studiu realizat de University of Michigan Cancer Center, piperul negru previne dezvoltarea cancerului la sân datorită piperinei, o substanţă conţinută în interiorul acestuia. Condimentul conţine, de asemenea, vitamina C, vitamina A, flavonoide, carotenoide şi alţi antioxidanţi care împiedică radicalilor liberi de provocare daune sănătăţii.

Ajută la digestie – Alimentele ne-digerate produc flatulenţă, indigestie, diaree, constipaţie şi aciditate. Piperul negru reduce secreţia de acid clorhidric, care cauzează probleme de stomac.

Pierderea în greutate - Condimentul conţine fitonutrienţi puternici, care sunt capabili să rupă celulele de grăsime în depozitele acumulate de corp.

Luptă împotriva problemelor gastrice - Proprietăţile carminative ale acestui condiment previn formarea de gaze în stomac. Adăugarea de piper la alimente în loc de praf de chili ajută la calmarea flatulenţei.

Îngrijirea pielii - Piperul negru măcinat şi adăugat la un exfoliant facial îndepărtează celulele moarte ale pielii şi ajută în oxigenarea şi hrănirea pielii.

Reduce mătreaţa - Piperul negru are proprietăţi antibacteriene şi anti-inflamatorii, care ajută la reducerea mătreţii şi ajută la uciderea bacteriilor care cauzează infecţii ale scalpului.

Răceală şi tuse - Gustul picant ajută la desfundarea căilor nazale şi la calmarea tusei.

Anorexie şi digestie - Piperul negru ajută la digestie şi la lupta împotriva anorexiei.

Depresia - Piperina conţinută în piperul negru este un antidepresiv natural. Consumarea acestuia în mod regulat ajută creierul în funcţiile sale.