Deputat PC: Suntem o anexă a PSD. O singură mişcare a lui Voiculescu face cât opiniile unui întreg Birou Permanent

Preşedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu primeşte o lovitură chiar din interiorul propriului partid. Deputatul PC de Diaspora Ovidiu Raeţchi, care la un moment dat a fost chiar consilier al lui Voiculescu, a declarat că nimeni nu îndrăzneşte să conteste deciziile acestuia din interiorul partidului şi acuză faptul că PC este doar o simplă "anexă a PSD".
Andrei Pricopie
03.07.2014

alte articole

Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.07.2014

Preşedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu primeşte o lovitură chiar din interiorul propriului partid. Deputatul PC de Diaspora Ovidiu Raeţchi, care la un moment dat a fost chiar consilier al lui Voiculescu, a declarat că nimeni nu îndrăzneşte să conteste deciziile acestuia din interiorul partidului şi acuză faptul că PC este doar o simplă "anexă a PSD", relatează stiripesurse.ro

Totodată, Ovidiu Raeţchi este de părere că, în ritmul acesta, este posibil ca partidul să rămână fără grup parlamentar din octombrie. "Adevărul e că această durabilă, structurală criză a Partidului Conservator nu va putea fi depăşită decât în momentul în care - într-o eventuală epocă post-Voiculescu - va exista o oarecare competiţie internă în partid. Până atunci e caraghios să conteşti cumva autoritatea mogulului - o singură mişcare din falangă a acestuia face cât opiniile unui întreg Birou Permanent", a evidenţiat deputatul PC.

Ovidiu Raeţchi s-a mai declarat nemulţumit de faptul că formaţiunea pe care o reprezintă nu are curajul de a merge pe liste separate în alegeri.

"De ce mesajul central al PC în ultimele luni a fost, în esenţă: Domnul Victor Ponta este un om foarte bun, care trebuie să fie preşedintele României, iar domnul Crin Antonescu este un om foarte rău, care s-a înţeles cu Traian Băsescu şi a distrus USL? Doar atâta poate partidul lui Titu Maiorescu şi Lascăr Catargiu să lustruiască ieftin bombeul stângii?", a adăugat deputatul PC.

Pe Raeţchi îl nemulţumeşte şi decizia parlamentarilor PC de a nu vota cu bile la vedere cererea de ridicare a imunităţii deputatului UNPR Titi Holban şi a subliniat că acest lucru arată că Partidul Conservator este într-o criză de identitate.

Miercuri, Camera Deputaţilor a respins ridicarea imunităţii deputatului UNPR Titi Holban. 198 de deputaţi au votat „împotriva” solicitării de încuviinţare a arestării preventive şi numai 96 de deputaţi au votat ”pentru”. Votul a fost secret, cu bile. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru că o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie.

Potrivit Evz.ro, deputatul PC a declarat înaintea votului în cazul Titi Holban: "Voi vota cu bilele la vedere solicitarea DNA privind ridicarea imunităţii lui Titi Holban. PNL şi PDL ar trebui să facă acelaşi lucru. Singurul mod în care mentalitatea Parlamentului şi a coaliţiei PSD-UNPR-PC în problema ridicării imunităţii parlamentare la solicitarea DNA se va schimba este votul deschis, la vedere, din partea tuturor deputaţilor şi senatorilor care nu se opun demersurilor DNA. Singura soluţie pentru a delegitima strategia celor care doresc să evite subiectul în beneficiul parlamentarilor corupţi este votul deschis, cu bilele la vedere. Şi asta chiar cu prima ocazie – în cazul cererii de ridicare a imunităţii uneperistului Titi Holban. Dacă deputatul Holban e considerat de parlamentari un martir al luptei politice – putem afirma asta şi votând cu bilele la vedere”.

Amintim că, în martie 2011, Ovidiu Raeţchi îi lua apărarea lui Voiculescu, atunci când patronul trustului Intact era acuzat de jurnaliştii de la ancheteonline.ro ca şi-a însuşit banii din exporturile României din perioada octombrie-noiembrie 1989. Senator pe atunci, Dan Voiculescu nega informaţiile şi susţinea că există facturi şi chitanţe la toate exporturile făcute în ultimele luni înainte de Revoluţie, iar consilierul său de la vremea respectivă, Ovidiu Raeţchi, susţinea că aceste informaţii apar în arhiva fostului Bancorex, dar că este vorba de informaţii clasificate, la care nu e permis accesul pentru moment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor