Udrea: Antonescu, coautor al loviturii de stat din 2012, se proţopise la Cotroceni fără să-l aleagă nimeni

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)

Material video cu conferinţa susţinută de Elena Udrea în pagina originală a articolului Epoch Times

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la finalul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al partidului, ca în această săptămâna are loc comemorarea a doi ani de la lovitura de stat dată de USL în vara anului 2012.

„Astăzi, în şedinţa PMP am discutat despre cel mai important lucru despre care cred că trebuie să discutăm în această săptămâna şi anume comemorarea a doi ani de la lovitura de stat cu ajutorul Parlamentului dată de USL în vara lui 2012. Constatăm după doi ani că suntem în aceeaşi situaţie şi anume partide precum PSD şi PNL având în spate securişti care încă mai au butoane pe care pot să apese, aşa cum este domnul Voiculescu, duc mai departe o luptă împotriva statului de drept şi împotriva justiţiei, iar „marţea neagră” şi amputarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) săptămâna trecută în Parlament arată că nici pe departe lupta pentru apărarea statul de drept şi pentru independenţa justiţiei nu a ajuns la final şi trebuie dusă mai departe”, a declarat Elena Udrea.

Liderul PMP a evidenţiat că PDL, care la vremea respectivă era alături de preşedinte şi îl susţinea pe acesta în lupta pentru statului de drept, astăzi „se duce cu arme şi bagaje să se predea pe tavă PNL”.

„Am văzut cum PDL este astăzi dispus să renunţe la propria identitate, la propia istorie valoroasă, mai valoroasă ca a oricărui alt partid post-decembrist şi este gata să se alinieze în spatele celor care în 2012, la braţ cu Victor Ponta şi baronii PSD, dădeau lovitura de stat. PDL se duce şi se oferă unora împotriva cărora a luptat atâţia ani”, a adăugat Udrea.

Vorbind despre fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, Elena Udrea a subliniat că acesta nu numai că nu s-a dezis de acţiunile din vara lui 2012, dar se dovedeşte că este unul din politicienii care încrucă independenţa justiţiei şi nu respectă statul de drept.

„Domnul Crin Antonescu, coautor al loviturii de stat din 2012, cel care se proţopise la Cotroceni fără să-l aleagă nimeni după suspendarea lui Traian Băsescu, nu numai că nu s-a dezis de participarea la acţiunile împotriva statului de drept din vara lui 2012, ci a şi spus în discursul de sâmbătă ca şi de data aceasta Traian Băsescu trebuia suspendat şi că nu este de ajuns o declaraţie a Parlamentului în care să i se ceară demisia de onoare a şefului statului pentru fapte pe care preşedintele nu le-a săvârşit. Domnul Crin Antonescu nu numai că nu se decice de acţiunile pe are l-a făcut în 2012 împotriva statului de drept, nu se dezice de parteneriatul cu Victor Ponta, cu baronii PSD, şi în momentul acesta se dovedeşte a fi unul din politicienii care nu are nicio treabă cu independenţa justiţiei, pe care îl încurcă această independenţă, pe care îl încurcă nevoie de a respecta statul de drept în România. Şi acesta se preconizează a fi candidatul PNL”, a afirmat Elena Udrea.

În final, Elena Udrea a anunţat că în săptămâna aceasta, în săptămâna „neagră”, pe care PMP o va comemora în fiecare an la începutul lui iulie, se va organiza un marş pentru apărarea statului de drept în România.

„Marşul va avea loc duminică, pe 6 iulie, în Bucureşti, la fix 2 ani de la a doua suspendare a lui Traian Băsescu, o suspendare, la fel ca şi prima, regizată de Dan Voiculescu şi susţinută de Victor Ponta, de Crin Antonescu, de baronii din spatele lor”, a conchis aceasta.