Monica Macovei: Cazul Bercea Mondialu', un nou puci

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei consideră scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu' drept un nou puci direcţionat contra lui Traian Băsescu, puci manipulat de Dan Voiculescu, patron al Antenei 3 şi fondator al USL, care ar face orice să scape de condamnarea la închisoare în dosarul privatizării frauduloase ICA:

„Sunt convinsă că preşedintele nu a intervenit şi nu a luat bani. Poate că numele lui a fost invocat. Ţinta lui Voiculescu, din nou, este preşedintele." a declarat Monica Macovei explicând că nu este întâmplător că imaginile incriminatoare pentru Mircea Băsescu (difuzate de Antena 3 n.r.) au fost făcute publice chiar înainte de termenul lui Voiculescu în dosarul ICA:

Voiculescu ar face absolut orice ca să scape de această condamnare”, a mai declarat Monica Macovei opinând că „putem să numim acest caz un nou puci”, puci ce bate nu doar în Traian Băsescu ci şi în Justiţie. Evocând momentul în care Bercea Mondialu' a strigat prin gratiile dubei care-l adusese la DNA că ar fi dat 2.000.000. de euro pentru eliberarea sa, banii ajungând la Codruţa Kovesi, procurorul şef DNA şi la Livia Stanciu, preşedinte ICCJ, Macovei a opinat că Bercea a recitat un text învăţat:

„Sunt convinsă că Bercea nu ştia cum o cheamă pe preşedinta ÎCCJ, e clar că i s-a spus ce să spună”, a declarat europarlamentarul.

În ceea ce priveşte răspunderea preşedintelui în scandalul iscat în jurul fratelui său, filmat de clanul Bercea în timp ce confirmă că a primit varii sume de bani şi vorbea despre influenţarea justiţiei în favoarea lui Bercea, Monica Macovei a declarat că Mircea Băsescu este major, adult "trebuia să se ducă să se denunţe singur, aşa cum înţeleg că a făcut, aşa că nu văd de ce discutăm de ce nu a făcut-o preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne