PNL şi PDL au depus moţiunea simplă "PSD are alergie la Justiţie"

Intitulată "PSD are alergie la Justiţie", moţiunea simplă pe Justiţie a fost depusă de deputaţii de la PNL şi PDL miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că moţiunea va fi prezentată în prima şedinţă a Biroului permanent.
Klaus Iohannis si Vasile Blaga. (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
02.07.2014

Intitulată "PSD are alergie la Justiţie", moţiunea simplă pe Justiţie a fost depusă de deputaţii de la PNL şi PDL miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că moţiunea va fi prezentată în prima şedinţă a Biroului permanent.

"Grupul PDL şi PNL vă înaintează moţiunea simplă 'PSD are alergie la Justiţie'", a declarat deputatul PDL Claudia Boghicevici de la tribuna Camerei, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat de luni că formaţiunea pe care o reprezintă, alături de PNL, va depune miercuri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă prin care vor solicita explicaţii din partea ministrului Robert Cazanciuc cu privire la implicarea sa în cazul în care fostul preşedinte al CJ Mehedinţi Adrian Duicu este acuzat că a făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului.

Blaga a adăugat că moţiunea va fi depusă în sesiune extraordinară şi a subliniat că Parlamentul trebuie să ştie exact ce a făcut premierul în cazul „baronului” de Mehedinţi.

"PDL şi PNL vor depune o moţiune simplă pe tema implicării politicului în justiţie în cazul Duicu. Îl vom chema pe domnul ministru al Justiţiei, Cazanciuc, să ne explice cum au stat lucrurile în cazul nominalizării doamnei Ponea, soţia fostului şef al IJP Mehedinţi, aflat în arest, pentru funcţia de procuror-şef al secţiei judiciare a DNA. Rechizitoriul DNA arată clar că Victor Ponta şi PSD încearcă din răsputeri să politizeze instituţiile de aplicare a legii, Ministerul de Interne, Parchetul şi Ministerul Justiţiei", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

La rândul său, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat că "apariţia numelui premierului într-un dosar de trafic de influenţă reprezintă o situaţie foarte gravă. De aceea, cred cu tărie că instituţiile abilitate trebuie să clarifice urgent şi fără echivoc acest aspect".

Iohannis a subliniat că Victor Ponta „are datoria să clarifice imediat contextul discuţiilor sale cu Adrian Duicu pentru a nu exista nicio suspiciune care să planeze asupra sa”.

Rechizitoriul DNA arată clar că Victor Ponta şi PSD încearcă din răsputeri să politizeze instituţiile de aplicare a legii

„Baronul” de Mehedinţi se află în arest preventiv din 4 aprilie, fiind acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul prim-ministrului Victor Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, într-o structură de conducere din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În schimbul avansării, Ştefan Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate. În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

Potrivit DNA, Duicu i-a transmis lui Ponea că, în viitor, va obţine şi promovarea soţiei acestuia, Elisabeta Ponea, pe o funcţie de conducere în cadrul unei structuri la Parchetul din Bucureşti. Procurorii susţin că CV-ul Elisabetei Ponea ar fi trebuit să ajungă prin intermediul şefului de cancelarie al premierului chiar în mâinile acestuia din urmă.

În septembrie, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ar fi trimis la CSM propunerea Elisabetei Ponea pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare a DNA, se precizează în referatul DNA. Dovadă în acest sens este adresa trimisă de ministru către Consiliul Superior al Magistraturii, prin care dorea numirea soţiei fostului şef al Poliţiei din Mehedinţi la conducerea secţiei judiciare din cadrul DNA.

Propunerea lui Cazanciuc a fost făcută pe 2 septembrie, la nici trei luni după ce, conform DNA, baronul PSD Adrian Duicu ar fi făcut trafic de influenţă în biroul lui Victor Ponta.

Potrivit DNA, pe lângă avansarea în funcţie, Ponea a mai beneficiat de două terenuri concesionate de Primăria Orşova pe bani puţini tatălui său, în urma influenţei exercitate de şeful PSD Orşova, Constantin Popescu, la cererea lui Duicu, asupra Consiliul Local din oraş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor