Depunerea legii salarizării, amânată, la cererea lui Liviu Dragnea

Legea salarizării - despre care PNL susţine că nu e nici măcar finalizată - nu va mai fi depusă luni în Parlament, aşa cum a promis Olguţa Vasilescu ci peste o săptămână, căci aşa doreşte Liviu Dragnea.
Loredana Diacu
10.04.2017

alte articole

Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
10.04.2017

Programată pentru luni, depunerea la Senat a legii salarizării va fi amânată pentru săptămâna viitoare, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea, acesta susţinând că vrea ca proiectul să mai fie analizat înainte de a intra în dezbaterea Parlamentului.

"Nu vreau să îl depun astăzi. Să mai stea o săptămână, să meargă la grupuri, să îşi mai dea lumea cu părerea. Nu îl depun astăzi", a declarat Dragnea, citat de Adevărul.

Anunţul lui Dragnea vine în contextul în care, nu mai demult de ieri, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, anunţa pe Facebook că legea va fi depusă astăzi la Parlament şi că o vor putea consulta mai ales angajaţii de la stat care ar urma să primească lefuri mai mari.

"Sunt convinsă că această lege va fi FOARTE apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani. (...) Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată să afle ce salarii au în plată. Dar ştiu că nu o vor face”, scria Vasilescu.

Pe de altă parte, liderul PNL, Raluca Turcan acuza astăzi că proiectul legii salarizării unitare nu este finalizat, încă purtându-se discuţii pe tema lui în interiorul PSD.

Turcan a mai precizat că PNL a solicitat Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, să prezinte proiecţia economică ce stă la baza Legii salarizării unitare, pe motiv că toate semnalele sunt că acest act normativ nu se bazează pe variabile economice realiste, ci este doar tentativă heirupistă de bifare a unei promisiuni fără acoperire.

Astfel, liberalii au cerut Ministerului de Finanţe să arate, pentru anul în curs şi pentru fiecare an care urmează până la implementarea legii, următoarele elemente fundamentale:

• Creşterea economică prognozată şi creşterea PIB (revizuită);

• Nivelul colectării veniturilor la bugetul de stat, prin raportare la PIB;

• Nivelul deficitului bugetar avut în vedere;

• Numărul de posturi de bugetari, dacă acesta va creşte, va scădea, sau va fi blocat.

Cum arată noua Lege a salarizării

Legea - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice poate fi consultată aici.

Expunerea de motive aici.

Anexe:

- Reglementari specifice personalului didactic din învăţământ aici.

- Reglementari specifice personalului clerical, care îşi desfaşoară activitatea în ţară, în cadrul cultelor religioase din România, recunoscute potrivit legii aici.

- Reglementari specifice personalului din sănătate aici.

- Reglementari Externe aici şi aici.

- Nomenclator Externe aici.

– Sporuri, premii şi alte drepturi aici.

- Reglementari specifice personalului din sistemul Justiţiei aici.

- Reglementari specifice personalului din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională aici.

- Reglementari specifice funcţionarilor publici aici.

- Reglementari specifice personalului încadrat pe bază de contract individual de muncă - personal contractual din administraţia publică aici.

Coeficienţi anexe aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor