Firea: Dacă Victor iubeşte România şi partidul, să pună capăt atacurilor la adresa lui Dragnea

Dacă Victor Ponta iubeşte România, dacă iubeşte partidul care l-a lansat în marea politică, dacă îi mai iubeşte pe colegii din PSD, trebuie să pună capăt acestor şiruri de atacuri la adresa preşedintelui Liviu Dragnea, i-a transmis primăriţa Gabriela Firea fostului premier.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea se declară dezamăgită de atitudinea colegului său Victor Ponta care continuă seria atacurilor la adresa preşedintelui PSD Liviu Dragnea. Prezentă la Antena 3, primăriţa Capitalei a ţinut să-i transmită şi un mesaj fostului premier: să pună capăt acestei atitudini.

"Dezamăgirea vine atunci când chiar un coechipier este cel care practic dă muniţie adversarilor. Au fost mai mulţi colegi care au exprimat opinia că într-o zi va trebui totuşi să se tranşeze acest subiect, şi anume: 'Victor mai este sau nu mai este colegul nostru'. Dacă este, atunci să sprijinim împreună această guvernare, pentru că cetăţenii asta vor. Sunt atât de multe probleme, în toate domeniile, iar noi stăm să analizăm în fiecare zi dacă Victor vrea să rămână cu noi sau nu mai este alături de noi", a precizat Firea, citată de Agerpres.

Potrivit primăriţei, la ultima reuniune a Comitetului Executiv Naţional au luat cuvântul aproximativ zece persoane care şi-au exprimat nemulţumirea pe marginea acestui subiect.

"Fără să profereze jigniri la adresa lui Victor sau fără să folosească conotaţii neapărat negative - subliniind cu toţii că apreciem tot ceea ce a făcut ca prim ministru în guvernul PSD - dar totuşi fiecare dintre cei care au luat cuvântul a exprimat părerea că trebuie să înceteze aceste atacuri. Dacă Victor iubeşte România, dacă iubeşte partidul care l-a lansat în marea politică, dacă Victor îi mai iubeşte pe colegii din PSD, trebuie să pună capăt acestor şiruri de atacuri la adresa preşedintelui Liviu Dragnea, ales legitim de congres", a afirmat Firea.

Vicepreşedintele PSD a reamintit că Ponta a fost cel care a anunţat public că nu mai doreşte o poziţie politică de nivel înalt în partid până la finalizarea dosarului.

"Chiar şi joi la Comitetul Executiv s-a spus foarte clar că nimeni nu l-a dat afară din funcţia de preşedinte pe Victor Ponta, aşa cum au fost forţaţi să plece foştii preşedinţi. Este primul caz în care preşedintele PSD şi-a abandonat echipa, practic, echipa politică, familia politică, fără niciun fel de consultare, nici măcar cu liderii de la cel mai înalt nivel, nici măcar cu persoanele mai apropiate din partid. Practic, nimeni nu l-a îndemnat la acest gest, chiar dacă era un moment greu, dificil, poate foarte apăsător, cu o mare încărcătură. Măcar cei din Biroul Permanent Naţional trebuiau să fie convocaţi, să spună că pur si simplu la nivel personal nu mai rezistă acelei presiuni, care a fost în acele zile, şi să înainteze demisia într-un cadru formal", a remarcat Firea.

În acelaşi timp, primăriţa a apreciat că nu este corect să dai lecţii de pe margine şi inclusiv lui Ponta nu i-ar fi plăcut să primească astfel de lecţii când era premier.

"Şi adresez o întrebare 'Lui Victor i-ar fi plăcut ca atunci când era prim ministru să îi dea lecţii de pe margine colegi de partid?' Eu cred că nu i-ar fi plăcut şi îmi aduc aminte că era extrem de ferm atunci când mai era câte cineva care poate era nemulţumit de o anumită decizie. Era pus la colţ imediat", a afirmat Firea.

Cât despre aşa-zisa demisie în alb pe care Ponta i-a înaintat-o lui Dragnea, vicepreşedintele PSD a apreciat că a fost vorba de fapt despre o "mimare a demisiei".

"Chiar cei care au luat azi cuvântul au spus: 'Şi prin această modalitate, a fost tot o şicană la adresa noastră'. Demisia se scrie într-un singur fel: 'Subsemnatul, nume, prenume, cine eşti.. demisionez de unde eşti şi nu mai vrei să fii. Mulţumesc cu respect sau fără respect'. Dar nu spui eseistic şi editorialistic: 'în cazul în care afirmaţiile mele.. dacă şi cu parcă... vă rog luaţi în considerare că aceasta poate fi la un moment dat o demisie'. Şi a fost întrebat domnul preşedinte Liviu Dragnea unde este demisia domnului Ponta şi să o semneze în faţa CEx-ului. Şi domnul preşedinte Liviu Dragnea a spus că a dat-o la tocător, din acelaşi motiv, că aceea nu era o demisie. Să fim serioşi", a precizat Firea.

Potrivit publicaţiei citate, excluderea lui Ponta a fost cerută joi de liderul PSD Constanţa, Felix Stroe, liderul PSD Alba, Ioan Dârzu, liderul PSD Olt, Paul Stănescu, dar şi de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, însă Dragnea s-a opus susţinând că se vor crea tensiuni care nu îşi au rostul în acest moment.