Florin Cîţu iese la atac: Dragnea piteşte petrolul României

După ce a înjurat multinaţionalele, PSD-ul lui Liviu Dragnea dă dovadă de o ipocrizie periculoasă, a tras un semnal de alarmă liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Au trecut cinci ani de zile de când Guvernul PSD ar fi trebuit să majoreze participaţia statului la OMV Petrom, însă Liviu Dragnea şi partidul sau nu vorbesc nimic de această furăciune ascunsă chiar de ei, a acuzat vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Minciuna PSD continuă. Să vedem dacă o gustaţi şi pe asta. După ce a înjurat multinaţionalele, PSD-ul lui Dragnea dă dovadă de o ipocrizie periculoasă. Sunt deja cinci ani de zile de când Ponta şi Guvernul PSD ar fi trebuit să majoreze participaţia statului la cea mai mare companie din România, OMV Petrom", a declarat Cîţu.

Potrivit liberalului, este vorba de valoarea pământului care odată introdus în capitalul social al companiei ar fi mărit participaţia statului român, adică a noastră, la această mare companie, să nu mai vorbim de dividendele pe care ar fi trebuit să le încaseze statul şi din care poate am fi finanţat şi reducerea CAS-ului pentru companii, propusă de el în Parlament.

"Văd că Dragnea şi PSD nu vorbesc nimic de această furăciune ascunsă chiar de ei. Mai mult, l-au numit în consiliul de supraveghere al Petrom pe secretarul general al Guvernului. Asta o fi legal? Nu o fi un conflict de interese?", se întreabă Cîţu.

Senatorul PNL are o explicaţie pentru toată povestea.

"Vă aduceţi aminte vizita lui Dragnea la Viena în campanie electorală? Omul s-a întâlnit cu cancelarul. V-aţi prins cine a sponsorizat vizita? Dar nu în totalitate. Celălat sponsor trebuie căutat, fără ipocrizie, în pădurile româneşti. Despre astea Dragnea şi Guvernul PSD nu zic nimic", a remarcat Cîţu.

În acest context, liberalul intenţionează să-l cheme pe secretarul general al Guvernului la Comisia de Buget Finanţe a Senatului unde o să-l întrebe de ce PSD-ul nu face nimic pentru a mări aceste procente, cât de mare este paguba de pe vremea lui Ponta şi cine răspunde pentru toate acestea.

"Pentru PSD şi Dragnea, multinaţionalele sunt bune doar pentru sponsorizări", a adăugat Cîţu, adăugând hashtag-ul #romaniitrebuiesastie.