Ziua 69. "Nu vrem să fim conduşi de un Guvern de hoţi şi de mafioţi!" Provocare pentru Olguţa Vasilescu

Seară de seară, protestatarii #rezist se întorc în Piaţa Victoriei, unde cer Guvernului Grindeanu să-şi asume prin demisie adoptarea, "noaptea ca hoţii", a infamei OUG 13 care le-ar fi făcut "penalilor" viaţa mai bună.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 69-a seară consecutiv de când Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanţa nr. 13, protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei pentru a ţine aprinsă "flacăra rezistenţei". La ora 21, conform "tradiţiei", protestatarii au cântat imnul în timp ce au aprins luminile telefoanelor mobile şi lanternele. După imn, s-a scandat România, trezeşte-te! - mesaj pentru cei care nu reacţionează la ceea ce se întâmplă în ţară - şi Demisia!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Merită precizat că, deşi seară de seară la Guvern se scandează ''Demisia!'', protestatarii cer mai mult demisia lui Grindeanu şi a celor doi lideri ai coaliţiei - Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu -, consideraţi autorii morali ai OUG 13. Oamenii vor un nou mod de a face politică, unul orientat, aşa cum ar fi trebuit să fie de la început, spre binele cetăţenilor.

De altfel, protestatarii #rezist sunt nemulţumiţi că pe agenda Parlamentului apar aproape zi de zi noi proiecte de lege controversate care vizează slăbirea Justiţiei, plus tot felul de iniţiative halucinante cu efecte nocive pentru populaţie.

"Cel mai mult îmi doresc să încerce să se deschidă şi ei puţin să nu fie atât de ermetici. Un dialog... După momentul OUG 13 şi al abrogării, aş fi vrut să primim un semnal că au înţeles ceva şi că nu insistă în continuare în comisii parlamentare şi pe orice canale pot, că ce au făcut ei a fost ok cumva. Asta mai irită şi mai tare şi mă motivează să vin şi în continuare aici.

Mi-a plăcut foarte mult că o parte din noi a participat la dezbaterea în Parlament pentru implementarea prin lege a punctului 8 al proclamaţiei de la Timişoara, genul ăsta de demersuri se vor face şi continuare. Sperăm că vom reuşi să mişcăm ceva!", spune un protestatar.

Nu doar ceea ce fac parlamentarii îi revoltă pe protestatari, ci şi ceea e face Guvernul.

"Acest Guvern mă aduce în Piaţa Victoriei. Nesimţirea lor. Faptul că Iordache a devenit vicepreşedintele Camerei Deputaţilor mi se pare sub orice critică. Adică o persoană care a propus OUG 13 să devină vicepreşedintele Camerei Deputaţilor e o chestie care încă mă scoate în stradă. E clar că oamenii ăştia pe care noi îi păzim seară de seară încet, încet se duc tot către graţiere, tot către amnistie, tot către legalizarea corupţiei şi a furtului în această ţară. Şi asta mă scoate în stradă, în definitiv, faptul că nu vreau să fiu condus de oameni care fură în continuare şi de oameni care vor să scape de efectele legii. Vor să legalizeze corupţia şi furtul, ceea ce mi se pare de prost gust", declară un protestatar.

"Nesimţirea şi aroganţa (lor mă aduc aici n.r.). Nu are ce să mai caute acolo (Iordache), după ceea ce a făcut", spune un altul.

La protest au luat parte şi doi târgovişteni veniţi special în Bucureşti pentru a-şi manifesta revolta faţă de cum conduce Guvernul Grindeanu ţara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Au spus că cresc salariile şi s-au luat din salariile bugetarilor, ne sfidează şi îşi dau ordonanţe numai pentru ei, dau mână liberă primarilor pe cine să angajeze şi să dea afară pe cine vor ei, lor le-au dublat salariile, iar noi trăim cu salarii de 10 milioane. Ce ne-a făcut cel mai mult să ieşim e că nu mai avem nicio speranţă să supravieţuim, ca tineri, mizeriilor pe care ei le fac! Elevii care termină liceele îngroaşă rândurile şomerilor, studenţii la fel, îngroaşă rândurile şomerilor. Locuri de muncă bine plătite vrem în ţară. Ne pleacă copiii, prietenii, familiile afară, să muncească pe bani puţini, să fim slugile Europei şi în ţară ce facem? Nu mai avem forţă de muncă calificată", declară, revoltat, unul dintre cei doi târgovişteni, care a şi lansat o provocare pentru Olguţa Vasilescu.

"Aş vrea să o întreb pe ministra Olguţa Vasilescu, eu îi dau salariul meu de 10 milioane cinci sute şi să îmi dea şi domnia sa salariul ei de 105 milioane ca ministru al Muncii. Şi dacă domnia sa trăieşte cu salariul de 10,5 milioane, o respect şi o stimez. Să plătească şi Olguţa Vasilescu din cei 10 milioane şi utilităţile, să şi supravieţuiască să se ducă şi la salon cum se duce zilnic, să vedem, face faţă? O provoc pe Olguţa Vasilescu la acest schimb de salarii!", a fost provocarea târgovişteanului, care a avut un mesaj şi pentru tineri: Să iasă din case!

"Facem un apel către toţi tinerii, să nu mai fie delăsători, să nu mai fie indiferenţi, să iasă şi să spună doleanţa în faţa acestor mizerabili de guvernanţi. E păcat, că e poporul nostru, mii de români şi-au vărsat sângele pentru libertatea tinerilor de azi. Să iasă!", şi-a lansat târgovişteanul Nicolae Marin apelul.

Cei doi târgovişteni au precizat că, seară de seară, pichetează în primăria şi prefectura din localitatea lor, în timp ce duminică fac tot posibilul să vină în Bucureşti.

Venim că nu vrem să fim conduşi de un Guvern de hoţi şi de mafioţi, noaptea hoţi şi ziua mafioţi, deci un guvern de corupţi care ne trimit tinerii afară, că n-au locuri de muncă, în timp ce noi cei ce suntem în ţară suntem prost plătiţi şi n-avem ce le oferi copiilor", spune târgovişteanul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

La rândul său, cel de al doilea protestatar din Târgovişte precizează că România are nevoie de un Guvern adevărat, unul care să facă treabă pentru oameni.

"Avem nevoie de un Guvern, şi vă dau exemplu şi nu vreau să fiu judecat, gen Guvernul Cioloş. Am cunoscut doi demnitari care au făcut parte din cabinetul Guvernului Cioloş. Unul este Dragoş Pâslaru, e singurul ministru, de când s-a înfiinţat Ministerul Muncii, care s-a gândit la oamenii străzii, la tinerii care ies din familii de plasament sau împlinesc 18 ani şi nu au unde să se ducă. Este un proiect eligibil şi câştigat de mandatul lui cât şi de întreaga conducere pe care le-a câştigat la Guvernul european.

Un alt exemplu, uitaţi-vă la Vlad Voiculescu, un tânăr care a înfiinţat o fundaţie unde ajută copii şi tinerii bolnavi de leucemie şi de cancer. Exemple! De asemenea oameni avem nevoie să conducă România, care au făcut lucruri pentru tineri în România fără a avea funcţii publice.

Merită respect aceşti tineri şi trebuie susţinuţi şi aduşi la Guvern", spune protestatarul.

Merită reamintit că protestul din această seară a fost precedat de un marş spre sediile PSD şi ALDE, unde circa 50 de protestatari s-au deplasat pentru a le duce reprezentanţilor celor două partide găleţi roşii, simbolul mitei electorale. Participanţii la eveniment s-au trezit legitimaţi de jandarmi.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"A apărut această idee să încercăm să ducem PSD-ului găleţi precum cele pe care le-au tot distribuit masiv în campaniile electorale, încercând să obţinem un fel de deal: uitaţi, luaţi-vă găleţile înapoi, lăsaţi-ne şi nouă liniştea pe care o vrem înapoi. Nu a ieşit nimeni civilizat la poartă să putem discuta. Sper să le ajungă mesajul şi măcar să îi pună un pic pe gânduri", a declarat, pentru Epoch Times, unul dintre participanţii la eveniment. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accea aici.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)