Daniel Ghiţă, scrisoare către Ciolacu: "În viaţa mea n-am văzut aşa om fără coloană vertebrală şi mitoman cum sunteţi dvs."

Daniel Ghiţă (Facebook / thesavagesamurai)
Loredana Diacu
18.10.2024

Deputatul Daniel Ghiţă i-a adresat o scrisoare dură preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, în care îl acuză pe acesta că o protejează pe Elisabeta Lipă, aflată acum în centrul unui uriaş scandal după ce fostul ministru al Sportului Eduard Novak a dezvăluit că secretarul general şi contabila de la Federaţia Română De Canotaj au primit, fiecare, câte 162.400 de euro după ce canotorii români au obţinut aur olimpic.

În scrisoarea sa, Ghiţă îl acuză pe Ciolacu că a primit comenzi de la Elisabeta Lipă şi reproşează că a fost scos de pe lista pentru parlamentare. Scrisoarea a fost publicată de jurnalistul Cornel Ivanciuc pe pagina sa de Facebook.

Redăm scrisoarea

„Domnule Preşedinte! În toată viaţa mea nu am mai văzut aşa om fără coloană vertebrală şi mitoman cum sunteţi dvs.! Aţi făcut totul posibil să îmi distrugeţi cariera politică, că aţi primit dvs. comenzi. De la Lipă? A sunat Iliescu şi Ponta să-l puneţi pe Vulpescu în locul meu? Am fost prea patriot şi credincios pentru noul PSD? Cei care înjurau PSD, când eu îi apăram sunt acum în funcţii înalte.

Nu aţi avut nici măcar caracterul să îmi ziceţi mie în faţă direct! De ce în ultima zi? Oamenii cu caracter au măcar onoare şi curaj. Nu fac ce faceţi dvs. Puteam să plec de mult timp, dacă nu eram dorit, dar aţi avut frică de Ghiţă. De ce nu aţi avut curajul din timp? De ce nu aţi zis acum un an? Am dorit să plec la alt partid, ca să pot lupta pentru poporul român.

Am fost corect, şi am anunţat PSD din Decembrie 2023! De trei ori am fost chemat la Guvern, la dvs., să nu plec, că rămân locul 1 la Ilfov sau unde vreau eu, şi că aveţi nevoie de mine! Nişte minciuni, de la un premier, care minte şi distruge vieţile oamenilor, aşa cum aţi făcut şi cu Gabriela Firea.

Nu m-am dezis de doamna, că doamna făcea mai mari şanse să ajungă preşedintele României. Asta v-a supărat? Vă executaţi toţi opozanţii? Văd că mă copiaţi în campanie. I-aţi înscenat şi sabotat canditatura doamnei Firea. Aceeaşi reţetă aţi făcut şi cu mine. De ce? Ce rău v-am făcut eu dvs?

Domnule Preşedinte! Plecam la alt partid politic, dacă PSD nu mai avea nevoie de un politician corect, care nu fură şi nu este corupt. Un om care munceşte de la vârstă de 14 ani, şi are şi bacul, facultatea de sport, cu o carieră impecabilă, pe plan mondial. Patrioţii şi credincioşii nu au loc în noul/vechiul PSD?

Înţeleg că doamna Lipă a pus aceste condiţii, ca să fiu dat jos după toată lista, altfel nu va face campanie, deşi organizaţia pe mine m-a votat şi aşa au fost trimise listele la centru, eu pe locul 1 la PSD Ilfov. Cum vreţi să conduceţi o ţară, când minţiţi şi faceţi execuţii politice?

Executaţi adversarii prin linşaj mediatic. O să instalaţi dictatura? Ce urmează? Îl omoraţi pe Ghiţă? Am fost loial şi corect faţă de dvs. şi faţă de tot partidul. Voi continua lupta împotriva mafiei şi furăciunilor din sportul românesc! Omorâţi-mă!

Legea sportului taie furăciunile de la Kempo şi canotaj: mă iertaţi că nu sunt un hoţ şi un corupt. Nu pot cotiza milioane de euro furate de la buget prin ANS. Am crezut în noul PSD, lucru ce mi-a dăunat grav imaginii mele. Am crezut că pot schimba ceva, ca cei corupţi să nu mai ajungă în funcţii publice.

Înţeleg că nu aveţi coloana vertebrală să îmi ziceţi în faţă ceva, doar pe la spate, ca toţi ceilalţi. Să ştiţi că toţi preşedinţii care au fost au avut măcar coloană vertebrală faţă de mine. Sunt dezamăgit, supărat, că am crezut în minciunile şi intrigile dvs.

Poporul român trebuie să ştie că o să fie trădat şi aruncat la gunoi, aşa cum am fost şi eu minţit şi trădat. Azi sunt eu, mâine o să fie restul oamenilor loiali. Sistemul bolşevic revine în forţă, dar cu un om care nu are coloană vertebrală. Îmi voi da demisia! Nu pot să mai fac parte dintr-un partid plin de hoţi, incompetenţi, trădători, care execută oamenii politici care se luptă pentru poporul român.

Îmi este ruşine că am făcut parte din acest partid. Îmi este ruşine că avem un premier fără coloană vertebrală, fără caracter. Lupta continuă, nu mă voi opri. Omorâţi-mă, că eu nu mă opresc până nu dau jos toată mafia din sportul românesc!”, se arată în scrisoarea transmisă de Ghiţă lui Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor