Dacian Cioloş, nemulţumit de modul în care Adrian Curaj a tratat problema plagiatelor

Acuzat că s-a erijat într-un adevărat apărător al plagiatorilor şi impostorilor din spaţiul universitar, ministrul Adrian Curaj încă se ţine de scaunul de ministru, în timp ce alţi colegi de-ai săi au zburat deja de la Palatul Victoria.
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
20.05.2016

Deşi a avut o activitate bună în ceea ce priveşte domeniul cercetării, "a venit cu idei noi", ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, nu a tratat corespunzător chestiunea plagiatelor, doctoratelor şi a şcolilor doctorale, este de părere premierul Dacian Cioloş.

"Am fost mai puţin mulţumit de modul cum a tratat chestiunea cu plagiatele şi cu doctoratele şi cu şcolile doctorale. La început au fost tergiversări, din punctul meu de vedere, ale legislaţiei care trebuia adaptată, modificată. În cele din urmă am trecut şi de acest pas şi i-am spus că aştept să văd până la începutul lunii iunie care sunt rezultatele aplicării acestei legislaţii şi îi voi judeca activitatea inclusiv din acest punct de vedere.

Chiar dacă poate să pară un subiect punctual, pentru mine este o chestiune esenţială. Nu putem accepta să lăsăm impresia că vrem să apărăm o persoană sau pe alta pe chestiuni de integritate.

Şi aici e chiar un risc de a pierde credibilitatea întregului sistem doctoral şi a sistemului universitar din România. Nu e o chestiune legată de o persoană sau de alta, o persoană publică sau de alta, ci e o chestiune legată de credibilitatea sistemului doctoral", a declarat Dacian Cioloş, la Realitatea Tv, citat de Mediafax.

Adrian Curaj - membru al enigmaticei academii înfiinţate de Gabriel Oprea, ASSN - şi-a atras critici dure pentru modul în care a gestionat cazul ministrului de Interne, Petre Tobă, acuzat de plagiat, dar şi a problemei plagiatelor în general, legislaţia pe care a promovat-o până acum provocând mare dezamăgire în rândul opiniei publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor