Cristian Preda: USD - Eşecul unui produs fake

Europarlamentarul Cristian Preda a vorbit marţi, pe blogul personal, despre „eşecul unui produs fake” făcând referire la alianţa nou înfiinţată Uniunea Social Democrată (USD) a cărei înregistrare a fost respinsă.
Cristian Preda (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
05.03.2014

Europarlamentarul Cristian Preda a vorbit marţi, pe blogul personal, despre „eşecul unui produs fake” făcând referire la alianţa nou înfiinţată Uniunea Social Democrată (USD) a cărei înregistrare a fost respinsă.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins luni înregistrarea alianţei electorale USD (PSD- PC- UNPR). Motivul respingerii ar fi, conform vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente Marian Muhuleţ, membru în BEC, faptul că numele USD a fost folosit la alegerile din 1996 de o altă formaţiune politică care a candidat pentru Parlament.

„Biroul Electoral Central a respins cererea de înregistrare a alianţei USD. Motivul e foarte simplu: USD copiază numele unei alianţe încheiate în 1996, între Partidul Democrat şi Partidul Social Democrat Român. Înţelegerea a funcţionat până la începutul lui 2000, când PSDR a trecut de partea lui Iliescu, ajutându-l apoi să candideze pentru al treilea mandat şi să primească, după topirea în PSD, afilierea la Internaţionala Socialistă”, a declarat Cristian Preda.

În opinia europarlamentarului, Ponta a încercat să facă o alianţă cu un nume similar pentru a rămâne în mintea alegătorilor, fie şi sub o formă coruptă.

„Atunci când a fost încheiată actuala Uniune Social Democrată, miza a fost crearea unui produs fake de tipul Adibas. Ponta voia ca, fie şi sub o formă coruptă, USL să rămână în mintea alegătorilor. La BEC nu le-a mers. Pentru europene, vor inventa altceva, fie o denumire al cărei acronim să trimită la PSD, fie îi vor înscrie pur şi simplu pe membrii PC şi UNPR în partidul lui dottore. Mai interesant e ce se va petrece după europene”, a adăugat Preda.

Reamintim faptul că denumirea USD i-a pus probleme lui Ponta la scurt timp după ce a făcut anunţul înfiinţării, în presă apărând ştirea că numele aparţinea, de drept, lui Ion Cioabă Mihuţescu, văr al regelui Cioabă şi milionar din afaceri cu fier vechi care înregistrase în 2011 denumirea la OSIM. PSD a lămurit situaţia, arătând că pe 5 februarie a concesionat denumirea de la Mihuţescu Cioabă, care deţine şi calitatea de deputat PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor