Coşurile de pe faţă, un indiciu al problemelor de sănătate
alte articole
În medicina tradiţională chineză ”faţa este oglinda sănătăţii tale” iar coşurile de pe frunte, bărbie, nas, urechi sau obraji sunt indicii ale proceselor desfăşurate în interiorul corpului, fiecare din aceste zone fiind în legătură strânsă cu organele vitale ale corpului.
Semnele afişate pe faţa noastră sunt, conform medicinei tradiţionale chineze, efectele afecţiunilor pe care le avem în corp şi ne permit să depistăm şi să rezolvăm în mod direct problemele de sănătate care există în interiorul corpului.
Partea de sus a frunţii este conectată la aparatul digestiv, intestinul mare cât şi la vezica urinară. Cele mai frecvente probleme ale aparatului digestiv sunt provocate de un ritm alimentar dezechilibrat. Mâncatul pe fugă şi mâncarea nesănătoasă sau greu de digerat pot provoca o mare cantitate de toxine în corp. În acest caz, alimentele cu o mare cantitate de antioxidanţi, precum ceaiul verde, lămâia şi fructele de pădure, pot ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în corp.
Partea de jos a frunţii este în legătură cu starea de spirit şi mintea. Coşurile în această zonă pot indica un program de somn neregulat, stres, depresie cât şi circulaţie proastă a sângelui etc. Sugestiile potrivite în acest caz ar putea include: un program de somn ce începe mai devreme de ora 23, o baie de lungă durată, o meditaţie sau o ieşire cu prietenii.
Vârful nasului denotă o problemă cu presiunea sângelui şi cu stresul iar o combinaţie potrivită a remediilor recomandate mai sus se poate dovedi foarte benefică.
Zona din jurul sprâncenelor este strâns legată de ficat iar în general acesta poate fi încărcat cu toxinele acumulate în urma mâncărurilor grase şi a consumului de alcool.
Urechile sunt oglinda rinichilor, iar coşurile de pe urechi pot fi rezolvate cu un consum mai mic de cofeină şi sare şi un consum mai mare de apă.
Obrazul drept corespunde plămânilor, iar coşurile în această zonă pot fi cauzate de alergii, probleme ale sistemului respiratorul sau fumul de ţigară.
Zona centrală a gurii şi a bărbiei este legată de stomacul şi intestinul subţire, iar problemele apărute în această zonă pot indica un regim alimentar nesănătos ce poate provoca, printre altele, constipaţie. În acest este indicat un regim alimentar cu multe fructe şi legume proaspete bogat în fibre.
Părţile laterale ale bărbiei au drept corespondente organele reproductive iar coşurile în aceste zone pot fi provocate de un dezechilibru hormonal ce poate fi cauzat de stres sau medicamente.
Conform medicinei tradiţionale chineze, în corpul uman există o energie denumită ”qi” care străbate corpul uman prin meridiane. Meridianele formează un sistem care conectează diferite părţi ale corpului între ele şi le alimentează cu qi iar creierul afectează fiecare meridian şi sănătatea fiecărui meridian afectează creierul.
Medicina tradiţională chineză este mult mai complexă şi profundă iar sugestiile oferite în acest articol sunt numai o parte foarte mică din aceasta, ce ne ajută să corelăm afecţiunile de la suprafaţa feţei cu afecţiunile din interior.