Coronavirusul a apărut în Italia în septembrie 2019 [studiu]

Virusul Wuhan face valuri în Italia (ANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images)
A.P.
16.11.2020

Virusul Wuhan a apărut în Italia din septembrie 2019, arată un studiu al Institutului Naţional al Cancerului (INC) din Italia, cu sediul la Milano, care semnalează că boala provocată de acest agent patogen s-ar fi putut răspândi în afara Chinei mai devreme decât s-a crezut anterior, transmite Reuters.

Epoch Times a obţinut documente oficiale ale autorităţilor chineze care arată că, în China, infecţiile cu virus Wuhan apăruseră deja în luna septembrie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că virusul Wuhan şi COVID-19, boala respiratorie pe care o provoacă, nu erau cunoscute înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în Wuhan, în centrul Chinei, în decembrie.

Varianta oficială era că primul pacient cu COVID-19 din Italia a fost depistat pe 21 februarie într-un orăşel de lângă Milano.

Dar descoperirile cercetătorilor italieni, publicate de revista Tumori Journal a INC, arată că 11,6% din 959 de voluntari sănătoşi înscrişi într-un studiu de screening al cancerului pulmonar între septembrie 2019 şi martie 2020, dezvoltaseră anticorpi la virusul Wuhan cu mult înainte de luna februarie.

Un alt test specific pentru anticorpi la virusul Wuhan a fost efectuat de Universitatea din Siena, Toscana în cadrul aceluiaşi studiu intitulat „Detectarea neaşteptată a anticorpilor SARS-CoV-2 în perioada pre-pandemică în Italia”.

Testul a arătat că patru cazuri datând din prima săptămână a lunii octombrie au fost, de asemenea, pozitive la anticorpii împotriva virusului Wuhan, ceea ce înseamnă că s-au infectat cel mai probabil în luna septembrie, a declarat Giovanni Apolone, coautor al studiului, pentru Reuters.

Potrivit autorilor studiului, pacienţi fără simptome aveau anticorpi la virusul Wuhan, capabili să omoare virusul, în luna octombrie. „Înseamnă că noul coronavirus poate circula în rândul populaţiei mult timp, cu o rată scăzută de mortalitate, fără să dispară, dar cu o posibilitate de noi explozii ale focarului”, a adăugat el.

Cercetători italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă, atipică, şi gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, ceea ce, în lumina noilor descoperiri, ar fi putut reprezenta un focar timpuriu al virusului Wuhan care se răspândea în regiune fără ştiinţa medicilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor