Cazul Elon Musk: Patru teste pentru virusul Wuhan, două pozitive, două negative

Elon Musk
Elon Musk (Saul Martinez / Getty Images)

Elon Musk, şeful companiei Tesla şi SpaceX, cunoscut pentru atitudinea sa sceptică faţă de pandemia de virus Wuhan, susţine că a făcut patru teste antigen în aceeaşi zi, două dintre ele ieşind pozitive, iar două negative.

”Se întâmplă ceva extrem de bizar. Am fost testat pentru COVID de patru ori astăzi. Două teste au ieşit negative, două pozitive. Acelaşi aparat, acelaşi test, aceeaşi asistentă medicală. Teste rapide antigen de la BD”, a transmis Musk pe Twitter.

Testele rapide de antigen de la Becton, Dickinson and Company, la care face referire magnatul Hi-Tech, au, potrivit prospectului, o capacitate de a-i depista corect pe cei infectaţi de 84%, şi de a-i depista pe cei care nu au boala de 100%.

Şeful Tesla a precizat că a făcut şi teste PCR la laboratoare diferite, iar rezultatele le va primi în aproximativ 24 de ore.

Întrebat de un utilizator Twitter dacă are simptome, Musk a răspuns că a avut doar simptomele unei ”răceli obişnuite”.

Musk este cunoscut pentru scepticismul sau în privinţa virusului Wuhan, fiind împotriva măsurilor de restrângere a libertăţii de mişcare despre care afirmă că sunt "idioate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură