Ministru avertizează: Germanii trebuie să se pregătească pentru 4-5 luni de restricţii severe

Angela Merkel prezidează o şedinţă a cabinetului german alături de Peter Altmaier (D), 3 iunie 2015
Angela Merkel prezidează o şedinţă a cabinetului german alături de Peter Altmaier (D), 3 iunie 2015 (JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images)

Germanii trebuie să se pregătească pentru încă 4-5 luni de restricţii severe ale libertăţii de mişcare, impuse pentru a contracara răspândirea virusului Wuhan şi nu ar trebui să se aştepte ca actualele reguli să fie ridicate prea curând, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier, pentru Bild am Sonntag.

”Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie închisă şi redeschisă mereu”, a declarat Altmaier.

Germania a impus un set de măsuri considerate ”carantină uşoară”, pentru a ţine sub control cel de-al doilea val al pandemiei care a lovit majoritatea ţărilor europene din octombrie. Sub sistemul de restricţii germane, restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele îşi continuă activitatea.

Altmaier a spus că Germania trebuie să fie atentă să nu relaxeze prea devreme restricţiile.

Comentariile acestuia survin după ce Angela Markel a afirmat că va menţine restricţiile până când imunitatea germanilor va fi atinsă în proporţie de 60% până la 70%.

Părerile lui Altmaier sunt un ecou al opiniilor altor lideri germani. Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat, sâmbătă, în cadrul unui eveniment organizat online de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, că urmează săptămâni, posibil luni, grele.

Poliţia germană a tras sâmbătă cu tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţi anti-restricţii din Frankfurt. Motivul oficial este că protestatarii nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea regulamentară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe