Corespondentul Daily Mail în Wuhan în perioada focarului de virus, găsit mort. Cauza morţii necunoscută după două săptămâni

Un membru al poliţiei paramilitare stă de pază în Piaţa Tiananmen din Beijing, China
Un membru al poliţiei paramilitare stă de pază în Piaţa Tiananmen din Beijing, China (Greg Baker/AFP/Getty Images)

Connor Reed, în vârstă de 26 de ani, care s-a îmbolnăvit de Covid-19 în timp ce lucra la o şcoală din Wuhan şi care a dezvăluit simptomele misterioase înainte de a se admite oficial că există o nouă epidemie a unui virus, la vremea respectivă necunoscut, a fost găsit mort în camera sa de la Universitatea Bangor, la 25 octombrie.

După două săptămâni, părinţii săi încă nu au aflat cauza morţii.

Recuperat complet după boală, Connor a fost găsit mort în camera sa din căminul Universităţii Bangor, unde începuse recent un curs de licenţă în limba chineză, la 25 octombrie. Colegii lui l-au găsit prăbuşit pe podeaua dormitorului.

După autopsie şi teste, părinţii tot n-au aflat altceva decât că moartea sa prematură era catalogată ca „fără circumstanţe suspecte”, implicând o sinucidere. Cu toate acestea viaţa lui Connor nu era presărată de problemele care să declanşeze un asemenea gest, iar în apartament nu s-a găsit vreo scrisoare de adio.

În urmă cu trei ani, Connor s-a mutat în China pentru a învăţa mandarina. A petrecut trei ani în Orientul Îndepărtat, în Malaezia, apoi în mai multe oraşe chineze, stabilindu-se până la urmă în Wuhan.

Pe 25 noiembrie 2019, a început să scrie un „jurnal de boală”, în care a menţionat simptome misterioase, care ba treceau, ba reveneau. Doctorii locali îi prescriau tot felul de tratamente, preponderent naturiste, până i s-a recomandat antibiotic puternic.

Contractase o „gripă ciudată”, conform afirmaţiilor medicilor, iar el începuse să realizeze că autorităţile ascund o epidemie care se răspândea prin oraş.

După două săptămâni, aproape de jumătatea lunii decembrie, Connor a fost anunţat oficial că era infectat cu „coronavirusul din Wuhan”.

Consemnat 16 zile la domiciliu, Connor a fost corespondentul pentru Daily Mail din Wuhan, descriind simptomele bolii şi atmosfera din oraş.

Părinţii tânărului cer ca moartea lui misterioasă, fără motive psihice sau fizice, să fie cercetată în detaliu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii