Confiscarea Antenei 3 şi marşul urii şi manipulării

Plimbare în jurul Palatului Cotroceni, organizată de Antena3
Plimbare în jurul Palatului Cotroceni, organizată de Antena3 (Epoch Times România)

Aşa-zisa plimbare la Cotroceni pentru libertatea presei este un nou episod din misiunea de învrăjbire a poporului român, pe care Antena 3 şi-a asumat-o şi a executat-o sistematic, cu succes, ani de-a rândul. Angajaţii infractorului care a păgubit statul cu 60 de milioane de euro provoacă la anarhie şi continuă să manipuleze. Mai grav este că jandarmeria apără manipularea iar publicul captiv votează la prezidenţiale.

Nu este prima dată când Mircea Badea şi ciutacii instigă poporul să iasă în stradă împotriva aşa-zisei dictaturi a lui Băsescu. Acum ceva vreme când postul mai lua şi amenzi mari de la CNA, care în era Ponta a dat certificat de bună purtare Antenei 3, Badea şi Ciutacu protestau împotriva cenzurii la sediul acestei instituţii.

La protestul de la Cotroceni, televedetele lui Felix au instigat la violenţă, iar publicul captiv a lovit reporteriţe de la televiziunile considerate băsiste, B1 şi Realitatea. Mai grav, jandarmeria n-a intervenit susţinând că a fost vorba despre un protest neautorziat. Reacţia este de înţeles doar prin prisma ordinelor primite de la prietenii domnului Voiculescu din guvern, pentru că Jandarmeria a acţionat exact invers cu intimidări, legitimări şi chiar agresiuni în cazul protestatarilor împotriva Roşiei Montane care manifestau paşnic, şi nu violent ca pensionarii plătiţi de Felix, pe străzile Bucureştiului.

Referitor la confiscarea sediului Antenelor, angajaţii lui Voiculescu au dezinformat lăsând să se înţeleagă că emisia celui mai toxic post din România va fi oprită. Pur şi simplu, vor trebui să plătească chirie statului pe care patronul lor l-a păgubit cu milioane de euro.

Ce-i drept Antena 3 trebuia confiscată şi închisă de mult, tocmai pentru că a transformat libertatea de exprimare în România în şantaj, în tone de lături vărsate asupra adversarilor politici ai patronului, într-un instrument de manipulare grosolană pentru maximizarea intereselor economice şi politice a patronului şi a creat un public captiv, spălat pe creier de propagandă, care nu poate să iasă dintr-o realitate paralelă. Pensionarii violenţi şi isterici care au fost duminică la Cotroceni sunt din păcate exponenţii trişti ai unui segment mult mai larg de populaţie. O populaţie care votează şi decide viitorul acestei ţări.

În România nu există din păcate o lege a presei care să retragă licenţele posturilor TV şi ziarelor care practică prostituţia politică şi comit derapaje grave de la orice deontologie minimală. Fără o astfel de lege, chiar dacă Antena 3 va dispărea eventual ca urmare a problemelor financiare ale patronului ei deţinut, va fi continuată de RTV, cu aceleaşi mijloace şi cu aceiaşi aşa-zişi jurnalişti.

Antenele au trecut de mult orice limite ale libertăţii de expresie şi au învrăjbit o parte a populaţiei împotriva celeilalte. Ele au creat clivajul basişti-antibăsişti şi au perfectat reţeta construirii de rating pe baza canalizării urii asupra unui personaj, diabolizat în toate modurile posibile.

Oamenii care se uită la Antene trăiesc în lumea lui Voiculescu şi a ciracilor săi, o lume în care adevărul este minciună şi minciuna este adevăr. La vot aceştia nu pot acţiona după propria conştiinţă, ci doar după cum au fost programaţi.

Antena 3 a devenit nu doar o ameninţare pentru justiţia din România, ci chiar pentru securitatea naţională. Televiziunile politice ale lui Dan Voiculescu au ţipat pe toate canalele că sunt procese politice, că nu există nicio schimbare în bine în justiţie, ba dimpotrivă totul este politizat. DNA şi toţi ceilalţi care îşi fac treaba ar acţiona doar la comenzile lui Băsescu. Acest refren a fost cântat pe toate tonurile posibile pentru a fi indus percepţiei publice. Şi s-a reuşit acest lucru. Românii nu mai sunt interesaţi prea mult de tema anticorupţiei, pe care o consideră o reglare de conturi între tabere, şi votează politicieni penali fără probleme, după cum s-a văzut la ultimele alegeri locale şi parlamentare.

Cel mai mare rău făcut pe termen lung de Antena 3 este că a reuşit să inoculeze publicului său captiv o percepţie deformată despre bine şi rău, în care acestea sunt inversate în cadrul unei realităţi paralele politizate şi bazate pe minciună şi manipulare. Oamenii care se uită la Antene trăiesc în lumea lui Voiculescu şi a ciracilor săi, o lume în care adevărul este minciună şi minciuna este adevăr. La vot aceştia nu pot acţiona după propria conştiinţă, ci doar după cum au fost programaţi.

Problema este că vin prezidenţialele şi Victor Ponta scria pe Facebook că ”atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3 / Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la libera exprimare şi independenţa presei.” El este garantul că ”Antena 3 va fi aici” şi foarte probabil îl va graţia pe Dan Voiculescu dacă va deveni preşedinte. Iar ca să nu devină preşedinte, este nevoie ca românii pentru care tema anticorupţiei mai contează să se mobilizeze. Altfel sistemul Voiculescu-Ponta se va întoarce şi mai puternic.

Revenind la Antena 3, deja nu mai este vorba despre televiziune şi presă, ci despre un grup infracţional organizat, care a compromis orice idee de presă şi care reprezintă anti-presa prin excelenţă. Ca urmare este nevoie de o lege a presei pentru a împiedica perpetuarea acestui rău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii