Liderul deputaţilor PNL îi cere lui Ponta să spună dacă îl va graţia pe Voiculescu

George Scutaru, deputat PNL
George Scutaru, deputat PNL (Epoch Times România)

Liderul Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, îl acuză pe premierul Ponta că, în timp ce mimează echidistanţa, încearcă de fapt să îi păcălească pe români, şi îi cere acestuia să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis lui Dan Voiculescu graţierea în cazul în care va ajunge preşedinte.

"Victor Ponta pozează în ultima perioadă în demnitarul care respectă justiţia, abţinându-se să condamne, aşa cum a mai făcut, arestările baronilor PSD acuzaţi de corupţie sau decizia definitivă a instanţei în cazul aliatului său, Dan Voiculescu. Ponta mimează echidistanţa, încercând de fapt să-i mintă, să-i păcălească pe români şi mai ales pe partenerii occidentali interesaţi să susţină consolidarea statului de drept în România. În stilul său duplicitar, una le promite celor ca Voiculescu, Duicu sau Bunea Stancu, de care depinde sprijinul său mediatic şi electoral, alta îi spune, spre exemplu, vicepreşedintelui american Joe Biden", susţine Scutaru, într-un comunicat de presă remis duminică Mediafax.

În consecinţă, George Scutaru îi cere lui Victor Ponta să precizeze "dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puţin o întâlnire cu Dan Voiculescu şi să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis acestuia că va fi liber dacă va ajunge preşedinte, în schimbul susţinerii mediatice".

"De asemenea, îi solicit lui Victor Ponta, în calitatea sa de preşedinte al PSD şi lider al coaliţiei de guvernare, să solicite majorităţii, care îl susţine în funcţia de prim-ministru, să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul legii amnistiei şi graţierii pentru a fi respins definitiv. Ponta trebuie să dovedească la începutul lunii septembrie, când Parlamentul îşi reia activitatea, că nu doseşte legea amnistiei şi graţierii pentru a fi adoptată după alegerile prezidenţiale, ca să-l elibereze pe Dan Voiculescu şi să anuleze practic toate anchetele anticorupţie aflate în derulare. Ponta trebuie să spună de ce PSD se opune ca legea amnistiei şi graţierii să fie respinsă", mai scrie deputatul PNL.

Scutaru îi mai cere premierului, care nu demult a promis că-l va graţia pe Gică Popescu în prima zi de preşedinţie (presupunând că ar câştiga alegerile pentru Cotroceni), să spună în cât timp îl va graţia pe Voiculescu, în ipoteza că ajunge şef de stat.

Reamintim că Voiculescu, patron al trustului Intact, fondator al PC şi al USL, a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

La scurtă vreme după pronunţarea sentinţei, Ponta a postat pe pagina sa de Facebook o declaraţie de solidaritate cu jurnaliştii trustului lui Voiculescu, afirmând că va face tot ce îi stă în puteri pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din România să îşi poată desfăşura activitatea.

Pe sediul Antenei 3, care, în fapt, aparţine GRIVCO, a fost pus sechestru, în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro cauzat de Voiculescu în dosarul ICA. Potrivit presei, acest lucru nu echivalează obligatoriu cu evacuarea Antenei 3, ci s-ar putea traduce prin obligativitatea postului TV de a plăti chirie statului, pe care patronul trustului Intact l-a prejudiciat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne