Jurnalişti loviţi la protestul "paşnic" organizat de Antena 3. Jandarmii nu intervin

Antena 3 şi simpatizanţii lor, la plimbare în jurul Palatului Cotroceni
Antena 3 şi simpatizanţii lor, la plimbare în jurul Palatului Cotroceni (Epoch Times România)

O jurnalistă a postului B1 a fost lovită de un protestatar, un cameraman a fost îmbrâncit, iar un alt jurnalist a fost aproape să fie linşat pe trotuar de către protestatarii mobilizaţi duminică după-amiază pentru un miting "paşnic" lângă palatul Cotroceni, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu Dan Voiculescu şi cu Antena 3.

Alţi jurnalişti care relatau de la faţa locului au fost, de asemenea, insultaţi şi loviţi, transmite Realitatea.

Jurnaliştii agresaţi au fost scoşi din mâinile protestatarilor de către colegii de breaslă. Deşi la faţa locului sunt mobilizaţi zeci de jandarmi, niciunul nu a fost în preajmă pentru a veni în ajutorul jurnaliştilor agresaţi.

Contactată telefonic de Realitatea Tv, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Anca Băiecescu a declarat că intervenţia jandarmilor nu a fost necesară şi că nimeni nu a fost legitimat şi/sau dus la poliţie pentru audieri. Totuşi, potrivit unui jurnalist de la Realitatea care transmite de la faţa locului, jandarmii au identificat agresorii, chiar i-au filmat, au vorbit cu ei, însă nu au făcut nimic pentru a-i îndepărta din mulţime, nu i-au legitimat, nu le-au dat amenzi, practic nu au luat niciun fel de măsuri.

Cele aproximativ 300 - 400 de persoane au fost mobilizate de vedetele Antenei 3 care au mistificat realitatea, acuzând că sediul lor este pe punctul de a fi confiscat. Sediul Antenei nu aparţine însă postului TV ci GRIVCO iar pe clădirea respectivă justiţia a pus sechestru pentru a recupera prejudiciul cauzat de Dan Voiculescu statului român.

Jurnaliştii NU sunt în pericol de a fi daţi afară, ci televiziunea ar putea plăti chirie către stat. Mai mult, averea lui Voiculescu este estimată la peste 120 de milioane de euro din care familia mogulului ar putea achita prejudiciul creat de privatizarea frauduloasă ICA astfel încât sechestrul pe clădirile Antenei să fie ridicat.

Pentru a-şi putea scoate susţinătorii la protest, Antena 3 a conceput chiar un mic film "motivaţional". Erijându-se în apărători ai românilor, cărora, de fapt şeful lor le-a furat 60 de milioane de euro - la această sumă ridicându-se prejudiciul în dosarul ICA - vedetele lui Voiculescu au acuzat că "Antena 3 e confiscată, victimă a unui abuz uriaş" şi le-au cerut românilor să-i sprijine.

Telespectatorii Antenei 3 au fost bine montaţi, Dan Voiculescu (colaborator al fostei Securităţi, condamnat la închisoare pentru fapte de corupţie şi acuzat de şantaj în alte două dosare, şantaj efectuat prin intermediul Antenei 3) fiind prezentat continuu drept "o victimă a războiului cu Traian Băsescu".

Mai mult, în finalul promo-ului menţionat, Mircea Badea asimila justiţia şi pe Băsescu cu oamenii răi şi, luându-l drept model pe Ion Iliescu, care a chemat minierii, i-a mobilizat în stradă pe cetăţeni:

"Dacă o să vină nişte oameni răi după tine cine o să te apere? Eu o să te apăr, Frăţioare! Dar dacă oamenii răi vin după mine şi după Gâdea, cine o să ne apere?" se încheia 'apoteotic' filmuletul prin care Antena 3 îşi chema susţinătorii să protesteze "paşnic" la Cotroceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne