Agresorul reporterei B1 la protestul organizat de Antena 3 a fost identificat

Plimbare în jurul Palatului Cotroceni, organizată de Antena3
Plimbare în jurul Palatului Cotroceni, organizată de Antena3 (Epoch Times România)

Poliţia a identificat persoana care a agresat, duminică, o reporteră B1 TV la mitingul organizat de Antena 3, în semn de protest faţă de arestarea lui Dan Voiculescu.

Alexandru Gheorghiu, cel care a lovit-o pe Mădălina Dicu, reporter B1, a fost dus la Secţia 22 pentru audieri şi este urmărit penal pentru loviri şi alte violenţe, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind cercetat în stare de libertate.

Reamintim că, în timp ce îşi făcea meseria, Mădălina Dicu a fost lovită violent cu piciorul, fiind doborâtă la pământ. După incident, reporterul B1 TV a mers la poliţie, unde a depus plângere împotriva agresorului, relatează B1.

Şi alţi jurnalişti au fost înjuraţi şi agresaţi de mulţimea mobilizată la Cotroceni de vedetele Antenei 3. Colegul care a sărit în ajutorul Mădălinei Dicu în momentul în care a fost lovită a fost şi el agresat, la fel şi Ioana Moldoveanu, de la revista Vice, precum şi membri ai altor echipe de televiziune.

Deşi în zonă au fost trimise numeroase efective de jandarmi, aceştia nu au intervenit, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei declarând că, în momentul în care jandarmii au ajuns la locul unde s-au reclamant agresiuni, incidentele se terminaseră şi intervenţia forţelor de ordine nu a mai fost necesară.

Întrebată de reporterii Realitatea TV dacă agresorii au fost legitimaţi şi scoşi din mulţime, pentru a nu mai agresa şi alte persoane, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Anca Boicescu, a dat un răspuns negativ, a catalogat protestul drept o "plimbare" şi le-a sugerat, în schimb, reporterilor agresaţi să facă plângere la poliţie.

Protestul organizat duminică de vedetele Antenei 3 la Palatul Cotroceni a reunit în jur de 4.000 de participanţi, conform estimărilor Jandarmeriei Bucureşti, şi în jur de 1.500-2.000, potrivit altor surse.

Mitingul a fost organizat sub pretextul unei plimbări paşnice în jurul Palatului Cotroceni, 'plimbare' la care cetăţenii au fost invitaţi să participe pentru a apăra Antena 3, aflată, potrivit angajaţilor lui Dan Voiculescu, în pericol după arestarea fondatorului trustului Intact. Prealabil protestului de duminică, intitulat "plimbarea libertăţii", vedetele Antenei l-au prezentat obsesiv pe Voiculescu drept o victimă a războiului cu Traian Băsescu, "marele duşman" al acestui popor. Opozanţii mogulului (adică cei ce l-au închis) au fost prezentaţi drept nişte "oameni răi", care ar urma să vină după Badea şi Gâdea, care trebuiesc apăraţi de Popor.

Reamintim că justiţia a pus sechestru pe averea lui Voiculescu, pentru a recupera prejudiciul de 60 de milioane de euro cauzat statului român. Astfel, a fost pus sechestru şi pe sediul Antenei 3, care, în fapt, nu aparţine televiziunii, ci companiei GRIVCO. Jurnaliştii nu vor fi daţi afară din clădire, ci conducerea televiziunii ar urma să plătească chirie pe sediu către stat.

Între timp, dacă familia lui Voiculescu, care dispune de o avere cel puţin dublă faţă de prejudiciul ICA, plăteşte prejudiciul, sechestrul se poate ridica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne