Udrea: Condamn instigarea la anarhie şi la dezordine publică pe care a iniţiat-o Gâdea şi conducerea Antenelor

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Elena Udrea a declarat luni, în contextul protestelor pro-Voiculescu de la Cotroceni care s-au soldat cu violenţe împotriva unor jurnalişti, că, deşi libertatea este o valoare a democraţiei, ea nu se apără prin agresarea celor ce au altă părere decât tine.

„Incidentul de astăzi în care câţiva jurnalişti au fost agresaţi la marşul din faţa Palatului Cotroceni este reprobabil. PMP condamnă violentarea jurnaliştilor care îşi fac onest meseria şi care au o abordare diferită de cea pe care o impun Antenele în fiecare seară. Libertatea de expresie nu înseamnă instigare la violenţă”, a subliniat Elena Udrea.

Libertatea de expresie implică o dezbatere argumentată, bazată pe schimbul de idei şi pe acceptarea tuturor opiniilor în societate, susţine Udrea, adăugând că această libertate este o valoare care a fost cu greu dobândită în România, iar astăzi riscă să fie călcată în picioare de Antena 3.

Liderul PMP a evidenţiat ipocrizia celor care spun că-şi apără dreptul la exprimare prin atacarea unor persoane care au libertatea de a avea o părere diferită de a lor, argumentând că o valoare nu poate fi susţinută prin îngrădirea aceleiaşi valori.

„Condamnăm instigarea la anarhie şi la dezordine publică pe care a iniţiat-o Mihai Gâdea şi conducerea Antenelor. PMP cere instituţiilor care veghează la ordinea publică, miniştrilor din Guvernul Ponta, să nu mai admită pe viitor astfel de incidente şi să protejeze toţi cetăţenii români, nu doar o parte dintre ei”, a solicitat Elena Udrea.

Preşedintele PMP consideră că ceea ce se întâmplă acum în stradă este consecinţa unei manipulări majore care s-a făcut în fiecare seară de la tribuna Antenelor.

„Nu o să-i vedeţi în stradă pe românii care apără statul de drept, care apără justiţia sau pe aceia care consideră că dacă un politician a greşit, el trebuie să plătească. Din păcate, în stradă sunt mulţi oameni manipulaţi, oameni care se asociază în acest moment cu Dan Voiculescu şi cu ilegalităţile pe care le-a comis”, a concluzionat aceasta.