Comisia Juridică a Camerei a dat undă verde pentru urmărirea penală a Elenei Udrea
alte articole
Cu 20 de voturi "pentru", unul împotrivă, o abţinere şi un vot anulat, Comisia Juridică a avizat miercuri solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea, relatează Mediafax.
Potrivit sursei citate, Elena Udrea, deşi foarte vocală în ultimul timp - reamintim că deputata a dat numeroase interviuri în ultimele zile - a stat doar zece minute la audieri, iar la ieşire a declarat că le-a solicitat colegilor din comisie să dea un aviz favorabil pentru începerea urmăririi sale penale.
Reamintim că fosta candidată la preşedinţie este urmărită penal în dosarul Microsoft. Învinuirile ce i se aduc Elenei Udrea sunt: abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
Luni, procurorii anticorupţie au cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a Elenei Udrea şi în dosarul "Gala Bute", deputata fiind suspectată de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
De la punerea sa sub acuzare din dosarul Microsoft, Udrea s-a lansat în acuzaţii incendiare la adresa generalului Florian Coldea, şeful interimar al SRI. Fosta candidată la preşedinţie l-a acuzat pe Coldea că vrea să capete control total asupra ţării, că a făcut presiuni în dosare DIICOT, că i-a cerut bani fostului ei soţ, Dorin Cocoş, pentru televiziunea lui Sebastian Ghiţă şi a insinuat că, înaintea alegerilor prezidenţiale, actualul şef l-ar fi susţinut pe Iohannis în detrimentul lui Victor Ponta.
În acest context, ieri, Udrea a anunţat ca şi-a retras contestaţia la începerea urmăririi penale şi la măsura obligării de a nu părăsi localitatea, afirmând că se simte mai în siguranţă să fie supravegheată de poliţie în condiţiile războiului cu SRI.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook