Colectiv GTG 3010 îi cere lui Iohannis desecretizarea informărilor SRI pe tema problemelor din spitale

Rude ale victimelor din Colectiv îi cer preşedintelui Iohannis adevărul despre ceea ce se întâmplă în spitale. Şeful statului trebuie să desecretizeze informările primite de la SRI, pentru a nu fi acuzat că acoperă vinovaţii, consideră un părinte care şi-a pierdut copilul în spital.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Colectiv GTG 3010, Asociaţie fondată de rudele victimelor incendiului din clubul Colectiv, i-a solicitat lui Klaus Iohannis desecretizarea informărilor Serviciului Român de Informaţii către Preşedintele României cu privire la vulnerabilităţile şi disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate.

Cererea Asociaţiei vine pe fundalul scandalului Hexi Pharma, context în care presa a arăta că SRI-ul ştia despre problema dezinfectanţilor. Ulterior dezvăluirilor din presa SRI a confirmat că a trimis peste 100 de sesizări în ultimii 5 ani beneficiarilor legali. Unica reacţie a Administraţiei Prezidenţiale la anunţul SRI a fost un sec "Informările pe care le primeşte preşedintele sunt secrete şi strict secrete."

Membrii Asociaţiei consideră însă că bacteriile din spitale au cauzat moartea a mii de oameni, ceea ce reprezintă o problemă de siguranţă naţională şi că, prin urmare, se impune intervenţia şefului statului.

”Vrem să aflăm adevărul cu privire la moartea copiilor noştri. Vrem ca niciun părinte să nu mai treacă prin durerea prin care trecem noi acum. Fiii noştri au fost condamnaţi la moarte de acest sistem corupt. Klaus Iohannis trebuie să facă ceea ce a promis – un altfel de politică – şi să desecretizeze informările primite de la SRI, pentru a nu fi acuzat că acoperă vinovaţii”, precizează Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, citat de politicaindirect.ro.

Totodată, membrii Asociaţiei s-au adresat şi copreşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, şi le-au cerut să se delimiteze de candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, ca urmare a asocierii acestuia în campania electorală cu fostul primar cercetat în dosarul ”Colectiv”, Cristian Popescu Piedone.

”Considerăm că demersul lui Răzvan Sava reprezintă o ofensă adusă victimelor incendiului de la Colectiv. Primar al Sectorului 4 trebuie să fie o persoană asupra căreia să nu planeze nicio umbră legată de conduita sa morală sau civică şi să nu lezeze, prin candidatura sa, memoria celor 64 de victime ale tragediei din Colectiv”, se arată în solicitarea trimisă liderilor PNL.

Reamintim că Sava a anunţat recent că se bucură de susţinerea lui Piedone, căruia instanţa i-a interzis să candideze la primăria de sector.