Traian Băsescu:Fraudarea dezinfectanţilor din spitale a ucis oameni

SRI şi-a aprovizionat spitalele cu dezinfectanţi HEXI, deşi ştia că aceştia sunt "apă chioară", remarcă Băsescu
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu lansează, pe Facebook, o serie de întrebări legate de implicarea, sau mai exact de neimplicarea SRI în soluţionarea problemei dezinfectanţilor diluanţi din spitale, afirmând că, deşi SRI-ul susţine ca a trimis 100 de informări în ultimii 5 ani, la el, cît a fost preşedinte (şi şef CSAT), nu a ajuns nicio informare despre situaţie, deşi sănătatea publică este o problemă de siguranţă naţională.

Mai mult, fostul preşedinte reamarca faptul că Hexi Pharma aproviziona şi spitalele SRI (care era informat despre faptul că diluanţii au fost diluaţi).

Redăm postarea fostului preşedinte:

Fraudarea dezinfectanţilor din spitale a ucis oameni.

"1.Hexi Pharma aprovizionează, de ani buni, sistemul sanitar şi şcolile din România cu substanţe dezinfectante, devenind astfel cel mai mare furnizor de dezinfectanţi din România.
2. Hexi Pharma aprovizionează, tot de ani buni, şi Spitalul SRI (63 de contracte cu încredinţare directă în ultimii 2 ani).
3. Firma franceză ANIOS a făcut în 2012 analiza substanţelor Hexi Pharma şi a constatat că acestea sunt falsificate.
4. SRI susţine că a trimis 100 de informări către factorii de decizie că Hexi Pharma falsifică substanţele dezinfectante vândute spitalelor şi şcolilor.
Mă întreb:
- Măcar una dintre acestea a trimis-o la Parchet? (la mine nu a ajuns nici una)
- Există măcar o singură informare care pomeneşte numele Hexi Pharma ca falsificatoare a dezinfectanţilor?
- De ce Spitalul SRI s-a aprovizionat cu dezinfectanţi de la Hexi Pharma dacă ştiau că aceştia sunt apă chioară (falsificaţi)?
- Cum de nu a aflat SRI-ul că cea mai mare firmă de dezinfectanţi din lume, ANIOS, a făcut în Franţa acum patru ani analiza produselor Hexi Pharma şi a constatat că sunt falsificate?
- Substanţele furnizate Spitalului SRI de către Hexi Pharma erau diluate ca pentru tot poporul său pentru ei era comandă specială, cu respectarea reţetei?
Din cauza infecţiilor din spitale, au murit cu zile zeci de mii de oameni în ultimii ani, iar sănătatea publică este o problemă de siguranţă naţională.", scrie Băsescu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne