Bogdan Diaconu, persona non-grata în Ungaria. "Vom opri accesul firmelor maghiare în Transilvania!" ameninţă deputatul

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Liderul PRU, Bogdan Diaconu a fost declarat persona non-grata în Ungaria, de către Guvernul condus de Viktor Orban, relatează publicaţia Nepszabadag, citată de B1 TV.

Decizia a venit ca sancţiune pentru poziţiile liderului PRU, îndreptate împotriva politicii maghiare, arată sursa citată. Astfel, lui Diaconu i se reproşează că a afirmat (printre altele), următoarele:

"A pune stema Ungariei pe liceele din România este tot una cu a afişa zvastica nazistă în şcoli" (Ianuarie 2012, cu ocazia punerii stemei Ungariei pe un liceu din Transilvania).

Despre cultura maghiară - "venită de aiurea, plină de complexe identitare, violentă şi hrăpăreaţă, care are conştiinţa faptului că vrea ce nu-i aparţine şi este gata de orice pentru a-şi înfăptui tâlhăriile" (iulie 2015).

Dacă Jobbik îşi permite să ne propună modificarea Constituţiei şi cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o ţară prea mare şi ar trebui micşorată" (februarie 2016).

Bogdan Diaconu a reacţionat prompt la această veste, acuzându-l pe Orban că prin decizia luată "dovedeşte că este şi el o slugă a Cancelarului Angela Merkel şi a politicilor anti-naţionale ale Bruxelles-ului.

Deputatul mai susţine că premierul ungar (cunoscut pentru politica sa naţionalistă) se opune politicilor Bruxelles-ului "doar de faţadă" şi că acesta, împreună cu preşedintele României, încearcă "să cenzureze naţionalismul românesc pe care îl reprezintă prin PRU singurul partid naţionalist din România."

În replica sa, Diaconu se lansează în ameninţări la adresa Ungariei, susţinând că din noiembrie 2016, după alegerile generale, "vom opri accesul firmelor maghiare în Transilvania!"

"Dacă am avea un Minister de Externe, acesta l-ar convoca pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti pentru a-i cere explicaţii şi ar răspunde cu o măsură similară împotriva politicienilor maghiari care vin în România să ceară autonomie!", adaugă Diaconu.

Reamintim că luni, la ordinul expres al preşedintelui Klaus Iohannis, liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a primit interdicţie să participe la recepţia anuală organizată la Palatul Cotroceni de Ziua Europei, ceea ce l-a făcut pe deputat să se dezlănţuie în acuzaţii acide la adresa şefului statului.

"Iohannis crede că e pe moşia lui de baron neamţ la Cotroceni şi mi-a retras invitaţia de ziua Europei! Pentru mine, ziua Europei e zi de doliu, eu sărbătoresc doar Ziua Independenţei României, cea câştigată cu sânge acum 139 de ani, pe care însă ne-am pierdut-o din cauza unor vasali ca Iohannis! Haideţi să ne recâştigăm Independenţa!", a fost reacţia deputatului Bogdan Diaconu, candidat la Primăria Capitalei, pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne