Scandalul Hexi Pharma. Guvernul anunţă noi controale în spitale

Reprezentanţii Guvernului vor lua la verificat contractele de achiziţii cu Hexi Pharma şi nu numai.
Spitalul Filantropia, medici şi incubator pentru nou născuţi (Epoch Times România)
Loredana Diacu
12.05.2016

Corpul de control al Guvernului va demara controale la mai multe spitale din ţară, pentru a verifica contractele unităţilor spitaliceşti cu Hexi Pharma, companie ce deţine aproximativ 40% din piaţa dezinfectanţilor.

Va fi ales „un eşantion de unităţi medicale cât mai reprezentative, să vedem de ce Hexi Pharma era un actor atât de important”, a declarat Valentin Mircea, şeful Corpului de control al premierului, citat de digi24.ro

Mircea nu a dorit să spună în câte spitale vor fi făcute controale, însă a explicat cum se vor face controalele privind achiziţiile. Potrivit oficialului, acolo unde contractele au fost acordate în urma licitaţiilor, vor fi analizate caietele de sarcină, iar în cazul achiziţiilor directe, vor fi verificate documentele de atribuire, pentru a se vedea cum au ajuns anumite unităţi medicale să cumpere cu precădere produse biocide de la Hexi Pharma.

Verificările nu se vor opri la contractele cu Hexi Pharma, firmă ce vindea biocide diluate de până la zece ori, ci în vizorul Corpului de Control vor intra şi contractele de achiziţii încheiate cu alţi furnizori.

Acţiunea de control se desfăşoară în paralel cu ancheta deschisă de Parchetul General după izbucnirea scandalului dezinfectanţilor.

Şeful Corpului de Control al primului ministru nu a răspuns la întrebarea dacă la Guvern au ajuns informări de la SRI referitoare la problema dezinfectanţilor din spitale.

Reamintim că pe fundalul uriaşului scandal declanşat de problema dezinfectanţilor diluaţi ajunşi în spitalele din România, SRI a informat că în ultimii 5 ani a trimis circa 100 de informări beneficiarilor legali. Preşedinţia s-a eschivat să spună dacă a primit sau nu astfel de informări, anunţând sec doar că "Informările pe care le primeşte preşedintele sunt secrete şi strict secrete."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor